TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Resmi Gazete'de açıklandı

TRT'nin yeni müdürü so dakika belirlendi. TRT'nin yeni genel müdürü İbrahim Eren seçildi. İbrahim Eren 4 senedir TRT Genel Müdür Yardımcılığını yapmaktaydı.

Haberler 10.07.2017 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TRTnin yeni müdürü so dakika belirlendi. TRTnin yeni genel müdürü brahim Eren seçildi. brahim Eren 4 senedir TRT Genel Müdür Yardmcln yapmaktayd.

Erenin atama karar, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan onaylanarak, Resmi Gazetede yaymland.

TRT Genel Müdürlüü için yaplan 56 bavuru arasndan belirlenen 3 isimden biri olan Eren, Bakanlar Kurulunun seçimini yapmasnn ardndan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann onayyla TRTnin 17nci genel müdürü oldu.

4 yldr TRT Genel Müdür Yardmcln görevini yürütüyordu

Boaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararas likiler bölümünden 2004te mezun olan Eren, çalma hayatna kültür sanat alannda çeitli firmalarda görev alarak balad ve sonrasnda medya prodüksiyon sektöründe ulusal ve uluslararas belgeseller, animasyonlar, tantm filmleri ve reklamlar olmak üzere birçok programn yapmcln üstlendi.

2008de Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki ATVde göreve balayan Eren, ATV ngiltere Temsilciini yapmasnn ardndan 2010dan itibaren srasyla, ATV Avrupann Genel Müdürlüü ve ATVnin Genel Müdür Yardmcl görevlerini yürüttü. Eren, buradaki görevinde özellikle iç yapmlarn etkin ve verimli hale getirilmesi, kanaln yeniden yaplandrlma stratejilerinin belirlenmesi süreçlerini yönetti.

Londrada bulunan University of Westminsterdan medya yöneticilii alannda yüksek lisans derecesine sahip olan Eren, 2013 yl Temmuz ayndan bu yana Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) kurumunda Genel Müdür Yardmcl görevini yürütüyordu.

brahim Eren, TRTde göreve balamasyla beraber Dirili, Payitaht Abdülhamit, Filinta, Sevda Kuun Kanadnda, Yedi Güzel Adam, Seddülbahir 32 Saat ve Büyük Sürgün Kafkasya gibi milli projelere imza att ve Türkiyenin ilk uluslararas haber kanal TRT Worldün kuruluunu gerçekletirdi.

Ayn zamanda televizyon sektörünün ortak endüstri komitesi olan TAK Anin Yönetim Kurulu Bakanl ile Türk Telekom Yönetim Kurulu üyelii, International Emmy Direktörlüü görevlerini de yürüten Eren, evli ve üç çocuk babas.

Atama süreci

TRT Genel Müdürlüü görevine atama süreci, RTÜKe 17 Mays-26 Mays 2017de yaplan aday bavurular ile resmen balamt.

RTÜKün 31 Maysta gerçekletirdii Üst Kurul toplantsnda yaplan oylama sonucunda bavuran adaylar arasndan brahim Erenin de bulunduu en yüksek oyu alan üç adayn ismi Babakanla bildirilmiti. (kaynak: milliyet)

Ana Sayfaya Git