TRT payı faturalardan kalktı dolandırıcılar harekete geçti

Geçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçen TRT payının faturalardan kaldırılmasına yönelik düzenleme sonrası harekete geçen dolandırıcılar vatandaşları arayıp alacaklı olduklarını belirterek tuzağa düşürmeye çalışıyor.

Haberler 27.11.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dolandrclar yeni yöntemlerle tüketicileri madur etmeye devam ediyor. Söz konusu yöntemlere bir yenisi daha eklendi.

Tabi dolandrclar gelitirdikleri bu yöntemlere Türkiyenin alannda güvenilir kurum ve kurulularn da alet etmekten çekinmiyor.

ALACAKLI FATURA TUZAI!

Telefon üzerinden kendini asker, polis ve savc gibi sahte kimliklerle tantarak bu zamana kadar çok sayda kiinin milyon liralar bulan parasn alarak ortadan kaybolan dolandrclar bu yöntemin ifa olmasnn ardndan imdi de alacakl fatura yalan ile vatanda tuzana düürmeye çalyor.

FATURALARDAN KALDIRILAN TRT PAYINI OYUNLARINA ALET EDYORLAR

Geçtiimiz günlerde Meclisten geçen bir düzenleme ile faturalardan kaldrlan TRT payn oyunlarna alet eden dolandrclar, Türkiye Varlk Fonundan aradklarn söyleyerek, doalgaz, su, elektrik gibi faturalardan dolay vatandalarn alacakl olduunu söylüyor.

KARGO LE GÖNDERLEN EVRAKLARIN MZALANMASI STENYOR

Kendilerine bu parann iadesinin nasl yaplacan soranlara ise kargo üzerinden bir takm evraklar yollayarak bu evraklarn imzalanarak tekrardan taraflarna gönderilmesi isteniyor. Söz konusu evraklarn imzalanp geri yollanmas halinde ise faturalar üzerinden alacakl olunan bedelin hesaba yatrlaca belirtiliyor.

Türkiyenin stratejik projelerine sermaye yatrmlar yapmak ve köklü kurulularna deer katmak amacyla kurulan Türkiye Varlk Fonu, kurumlar aras faaliyet gösteren bir yapya sahip.

YETKLLER UYARIYOR: BÖYLE BR UYGULAMA YOK

Yetkililer böyle bir uygulamann ve geriye dönük TRT pay ödemesi gibi bir durumun olmadnn altn çizerek vatandalara kendilerine gelen bu yöndeki telefonlara itibar etmemesi ve ilgili makamlara ikayet etmeleri yönünde uyarda bulunuyor.

Ana Sayfaya Git