TRT Saz Sanatçısı Hüseyin İleri öldü mü? Mustafa Sandal'ın acı günü

TRT sanatçılarından olan Hüseyin İleri öldü mü? sorusu çok merak edilir oldu. Sanat camiasındaki tüm vefatları sosyal medya adresiinden neredeyse ilk olarak duyuran ünlü sanatçı Onur Akay, ünlü popçu Mustafa Sandal’ın ritim saz ustası olan dedesi Hüseyin İleri’nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberler 10.05.2017 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TRT sanatçlarndan olan Hüseyin leri öldü mü? sorusu çok merak edilir oldu. Sanat camiasndaki tüm vefatlar sosyal medya adresiinden neredeyse ilk olarak duyuran ünlü sanatç Onur Akay, ünlü popçu Mustafa Sandaln ritim saz ustas olan dedesi Hüseyin lerinin hayatn kaybettiini açklad. imdilerde herkes Mustafa Sandaln dedesi Hüseyin lerinin dedesinin kim olduunu merak ediyor. Emekli TRT sanatçs olan Hüseyin lerinin 91 yanda olduu açkland.

SOSYAL MEDYA DA PAYLATI

Akay, Mustafa Sandaln dedesi, Ankara Radyosu emekli usta ritim sanatçs Hüseyin leriyi kaybettik. Radyoda spikerler, Ve Hüseyin leri diye takdim ederlerdi ve bu ekilde hafzalarda yer etmiti. Kymetli sanatçmza Allahtan rahmet, sanatç arkadamz Mustafa Sandala, annesine ve yakndan tandm teyzeleri bata olmak üzere, tüm ailesine basal diliyorum. notunu dütü.

2012DE HASTANEYE KALDIRILMITI

arkc Mustafa Sandal, ei Emina ile birlikte, Mulann Fethiye lçesi Göcek Beldesindeki evinden çkt srada dengesini kaydederek düüp yaralanan dedesi ritim saz ustas 86 yandaki Hüseyin leriyi hastanede ziyaret etti.TRT eski sanatçlarndan, darbuka virtüözü Hüseyin leri, geçen Cuma günü öle saatlerinde evinden dar çkt srda dengesini kaybedip dütü. Burnundan ve kolundan yaralanan leri, ambulansla Ortaca Özel Yücelen Hastanesine kaldrld. Burada yaplan kontrollerde burnunda krk ve kolunda çatlak tespit edilen leri, tedaviye alnd. leriyi hastanede geçen cumartesi günü eski modaclardan Nail Yurdakul, kzlar Tülin ve Sema leri ile torunu Mustafa Sandaln ei Emina ve Sandaln kaynbiraderi milli basketbolcu Mirsad Türkcan ziyaret etti. stanbul, Bostanc Gösteri Merkezindeki konserleri nedeniyle Sandal ise dedesini ziyarete gelemedi. Konserleri, dün sona eren Sandal, ilk i olarak dedesini ziyarete geldi.

MUSTAFA SANDAL HAKKINDA

90l yllarn balarnda çok sayda ünlü arkcya verdii bestelerle müzik piyasasnda önemli bir tannrla ulaan sanatç 1994 ylnda yaynlad ilk stüdyo albümü Suç Bende ile önemli bir ticari baar yakalayarak tüm Türkiyede tannan bir sanatç haline geldi. lk albümünün ardndan 1996 ylnda Gölgede Ayn isimli albümüyle pek çok ödül kazand. 1998 ylnda Detay adl çalmasyla müzik piyasasna hzl bir giri yaan Mustafa Sandal bu albümle de önemli bir ticari baar yakalad ve Aya Benzer isimli parçasyla listelerde 1 numara oturdu. Ardndan Sony Musicle sözleme imzalad ve Araba adl albümünü dünyann dört bir tarafnda sata sundu. sozkimin.com Araba ve Aya Benzer parçalaryla yurtdnda da tannrln arttrd. 2000 ylnda Akna Brak isimli 4. stüdyo albümünü çkard. 2002 ylnda çkard Kop adl albümüyle En yi Erkek Sanatç dalnda ödül kazand. 2003 ylnda Universal Music-Polydor etiketiyle Seven adn verdii çalmasn yurtdnda dinleyicilere sundu ve 1 yl sonra ste isimli albümünü Türkiyede yaynlad. 3 yllk bir arann ardndan Devam Var isimli çalmasn piyasaya sunan Mustafa Sandal 2009 ylnda çkard arizma adl albümün ardndan 2011de Gülben Ergenle birlikte çkard kr kr o yln en çok indirilen arks oldu. 2012 ylnda 10. stüdyo albümü olan Organiki çkartt. 2013 yaznda ise Tesir Altnda isimli çalmasn piyasaya sürdü ve bu çalma 2013 ylnn en çok satan single oldu

Ana Sayfaya Git