TRT'den son dakika 15 Temmuz açıklaması

TRT 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kendilerine yöneltilen olumsuz iddiaları yalanladı

Haberler 21.11.2016 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TRT 15 Temmzu darbe giriimine ilikin açklama yapt. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 15 Temmuzda gerçekletirilen darbe giriimi srasnda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Marmariste basn mensuplarna yapt açklamann TRT kanallar tarafndan yaymlanmad iddialarn yalanlad.

TRTden yaplan açklamada, Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoann 15 Temmuz hain darbe giriiminin yaand gece Marmaristeki bir grup gazeteci ve televizyoncuya yapt açklamann TRT tarafndan verilmedii iddialar özellikle sosyal medya üzerinden küçük de olsa belirli bir çevrede inandrc hale getirilmeye çallmaktadr. Sayn Cumhurbakanmzn AA ve TRTye açklama yapt saat 00.04tür. Oysa, bütün Türkiyenin de bildii ve ahit olduu gibi darbeye kalkan hainler TRTyi 22.50den itibaren igale balamlard. galin sürdüü saatlerde Sayn Cumhurbakanmz, Babakanmz ve dier siyasetçilerin açklamalar medya üzerinden duyurulmutu. Cumhurbakanmzn CNN Türkte yapt çar ve Babakanmzn açklamalar, darbecilerin igal edemedii TRT Ankara Radyosu devreye sokularak ayn dakikalarda tüm yurda ulatrlmtr denildi.

TRTdeki igalin sona ermesinin hemen ardndan darbe kart yayna balandnn kaydedildii açklamada u ifadeler yer ald:

TRTde igalin sona erdirilmesinin hemen ardndan Sayn Cumhurbakanmzn çars bata olmak üzere bütün darbe kart açklamalarn vermeye balam, tüm yaynlarn buna uygun yapmtr. O gece geçici igale urayan TRTninTürkiye Cumhurbakan, devletin ba ve Türk Silahl Kuvvetlerinin bakomutandr ifadesiyle vücut bulan Cumhurbakanl makamnn Meydanlara çkn çarsn vermedii gibi bir iddiayla ypratlmaya çallmas kabul edilebilir deildir. HA

Ana Sayfaya Git