TSk Son dakika açıkladı! 12 terörist operasyonlarda etkisiz hale getirildi

TSK terörle mücadele kapsamında Diyarbakır Lice’de 4, Hakkâri Yüksekova’da 6, Irak kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haberler 14.07.2017 - 14:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK terörle mücadele kapsamnda Diyarbakr Licede 4, Hakkri Yüksekovada 6, Irak kuzeyi Avain-Basyan bölgesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiini açklad.

TSK tarafndan terörle mücadele kapsamnda sürdürülen operasyonlara ilikin açklama yapld. Açklamaya göre, Diyarbakr Licede, 12 Temmuz 2017de icra edilen hava harekat sonras bölgede icra edilen arazi aramasnda, bölücü terör örgütü mensubu 4 terörist etkisiz hale getirildi. Söz konusu teröristlerle birlikte iki adet Kalanikof piyade tüfei, bir adet M-16 piyade tüfei, bir adet Dragunov keskin nianc tüfei, bir adet tabanca, 566 adet muhtelif çapta fiek, dört adet el bombas, 200 kilogram amonyum nitrat, 19 adet el yapm patlayc düzenei, üç adet telsiz, bir adet termal dürbün ve çok miktarda yaam malzemesi ele geçirildi.

1 TERÖRST TESLM OLDU

Hakkri Yüksekovada, operasyon birliklerine silahl saldr için hareket halinde olduklar keif ve gözetleme vastalar ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik icra edilen hava harekatnda 6 terörist etkisiz hale getirildi.Irak kuzeyi Avain-Basyan bölgesinde, hudut hattndaki üs bölgelerine silahl saldr hazrlnda olduu keif ve gözetleme vastalar ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait silah mevzii, maara ve snaklar düzenlenen hava harekat ile imha edildi, 2 terörist etkisiz hale getirildi.Bitlis Merkezde, bölücü terör örgütünden kaçan 1 terörist, bir adet Kalanikof piyade tüfei, 30 adet fiei ve bir adet el bombas ile birlikte güvenlik güçlerine teslim oldu.Hakkari Merkezde, bölücü terör örgütünden kaçan 1 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Ana Sayfaya Git