TSK'dan sözleşmeli erbaş alımı

Türk Silahlı Kuvvetleri, yetiştirmek üzere başta komando, tank komutanı ve tank nişancısı olmak üzere 11 bini uzman, 13 bini de sözleşmeli toplam 24 bin sözleşmeli erbaş alımı yapacak.

Haberler 10.07.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri, 11 bini uzman, 13 bini de sözlemeli olmak üzere toplam 24 bin sözlemeli erba alm yapacak. Sözlemeli erba olmak isteyen adaylarn 1 Aralk tarihine kadar TSKya müracaat etmesi gerekiyor.

ARANAN ARTLAR

Uzman erbalk için bavuracaklar 25 yan geçmemi ve en az lise mezunu olmas, askerliini er ya da erba olarak yapm olmas, terhisinin üzerinden 3 yl geçmemi olmas, daha önce TSKda istihdam edilmemi olmas, milli güvenlii tehdit oluturduu tespit edilen yap ve oluumlarla ilikisinin bulunmamas, daha önce hiçbir suçtan hüküm giymemi olmas gerekiyor. Bunlara ,ilave olarak sözlemeli erba adaylarnn ise en az ilkokul mezunu olmas ve askerlik hizmetine balamam olanlarn 20 yandan gün alm olmas gerekiyor.

5 YILLIK SÖZLEME YAPILACAK

Uzman erba adaylar yazl snav, fiziki yeterlilik testi, mülakat olmak üzere 3 etapl snava tabi tutulacak. Sözlemeli erba olacaklar ise yazl snava tabi tutulmayacak, sadece fiziki yeterlilik testi uygulanacak. Snavlar geçerek uzman erba olacaklar ile TSK, 2 yldan az 5 yldan fazla olmamak üzere sözleme yapacak. Sonraki dönemdeki sözlemeler ise bir yldan az, be yldan fazla olamamak artyla azami 52 yana kadar uzatlabilecek. Sözlemeli erba adaylar ise önce ön sözleme yaplarak askeri eitime alnacak. Askeri eitimi baar ile tamamlayanlarla dört yldan fazla olmamak kaydyla en az 3 yllk sözleme yaplacak ve sözlemeler bir yldan az, 3 yldan fazla olmamak artyla yedi yllk hizmet süresi sonuna kadar uzatabilecek. Sözlemeli erba ve erler, sözleme süreleri sona ermeden sözlemelerini tek tarafl olarak feshedemeyecek.

3-4 BN LRA AYLIK MAA

Gerek uzman erba gerekse erba olacaklarn haklarna gelince; uzmanlarn giyecekleri devlet tarafndan karlanacak. Her yl 30 günlük yllk izin haklar olacak. Ayrca ksa süreli mazeretlerde kullanlmak üzere 15 güne kadar yllk mazeret izni de alabilecekler. TSKnn sunduu tüm salk hizmetlerinden hem kendileri hem de aileleri yararlanabilecek. Uzman erbalara, Kara Kuvvetleri Komutanlnn yapaca snavlarda baarl olmalar halinde astsubay çavulua geçme hakk da tannacak. Uzman erba olacaklar ise ortalama 3-4 bin arasnda aylk alabilecek.

Sözlemeli erbalarn haklarna gelince; görev yaptklar yerdeki klada kalacaklar, yemek ve giyim TSK tarafndan karlanacandan ayrca ücret ödenmeyecek. Sözlemeli erba ve erler, üç yl görev yaptktan sonra uzman erbalk ve astsubayla geçi yapabilecek. Gerek sözlemeli uzman erba gerekse sözlemeli erba olmak isteyen adaylar 1 Aralk tarihine kadar Milli Savunma Bakanlnn internet sitesi üzerinden bavuru yaplabilecek.

ALIMI YAPILACAK BRANLAR

Piyade: Komando, hava manga komutan, havan ate idare uzman, havan ileri gözetleyicisi.

Tank: Tank sürücüsü, tank niancs, tank komutan.

Topçu: Ar araç sürücüsü, zrhl personel tayc.

kmal: Frnc, kasap.

Shhiye: Hafif araç sürücüsü, ilk yardm eleman.

Bakm: Tank tamircisi, mühimmat ve silah bakm uzman.

stihkam: Elektrikçi, elektrik güç kaynakçs, shhi tesisatç, marangoz.

Muhabere ve ulatrma bölükleri, veteriner ve hava savunmaya da personel alnacak.

Ana Sayfaya Git