TUBİTAK gözaltına alınanlar listesi güncellendi TUBİTAK bylock operasyonu!

TUBİTAK son dakka operasyon ie çalkalandı. 15 Temmuz darbe girişimi olarak tarihe geçen olay sonrasıda ilan edilen OHAL kapsamında TUBİTAK operasonuTUBİTAK eski çalışanı 33 kişi hakkında çıkan yakalama kararı akabinde gözaltı kararı çıkartıldı. TUBİTAK gözaltına alınanlar listesi açıklandı

Haberler 15.08.2017 - 13:41 Son Güncelleme : 15.08.2017 - 14:04

TUBTAK son dakka operasyon ie çalkaland. 15 Temmuz darbe giriimi olarak tarihe geçen olay sonrasda ilan edilen OHAL kapsamnda TUBTAK operasonu ile son dakika ibr çalkalanma yaand. TUBTAK eski çalan 33 kii hakknda çkan yakalama karar akabinde gözalt karar çkartld. TUBTAK gözaltna alnanlar listesi açkland m? sorusu u sralar merak ediliyor. Böylece kamu kurum ve kurulularna yönelik balatlan operasyonlara bir yenisi daha TUBTAK olarak güncellendi.

Kamu kurumlarndaki Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) soruturmalar kapsamnda ByLock kullandklar tespit edilen eski TÜBTAK çalan 33 kii hakknda gözalt karar verildi.

Ankara Cumhuriyet Basavclnca, terör örgütünün ifreli haberleme program ByLocku kullandklar belirlenen 33 üpheli hakknda gözalt karar verilmesinin ardndan Ankara merkezli stanbul, zmir, Erzurum, Aydn ve Kocaelide operasyon balatld.

Haklarnda gözalt karar alnan üpheliler, ilemler için Ankaraya getirilecek.

KOCAELNDE 4 TUTUKLU

Kocaeli Cumhuriyet Basavcl FETÖ/PDY örgütün kriptolu haberleme arac Bylock isimli program kullandklar tespit edilen TÜBTAKn eski çalan 9 kii hakknda yakalama karar çkard.

Dün sabah saatlerinde gerçekletirilen operasyon sonucunda gözaltna alnan 5 kii, emniyetteki ilemlerinin ardndan Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

Adliyede ilemleri tamamlanan 5 kiiden 3ü tutuklanrken, 2 kii ise adli kontrol artyla serbest brakld. Haklarnda yakalama karar olan ve firari konumundaki dier 5 kiinin yakalanmas için ise çalmalarn sürdüü örenildi.

TUBTAK HBES AçIKLANDI

TÜBTAKn BiGG Program 2017 çars 1. Dönem Sonuçlar belirlendi. Program, 2012 ylnda balatld ve bu kapsamda desteklenen 557 giriimci, irketlerini kurarak i fikirlerini hayata geçirdi.

Geçen yl, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlnca yürütülen Teknogiriim Sermayesi Destei ile birletirilen programn 1. aamasnda, TÜBTAK tarafndan desteklenen 20 uygulayc kurulu, giriimcilere eitim, mentorluk, kuluçka, ibirlii alarnn kullanm ve müteri dorulama desteklerini içerecek ekilde hzlandrc hizmeti salad.

Üstün baarl giriimcilere çifte burs frsat

TÜBTAK Bakan Prof. Dr. A. Arif Ergin, program sayesinde Türkiyede ilk kez yenilikçi fikirlerini hayata geçirme noktasnda giriimcilere kapsaml destek sunulduunu söyledi.

Ergin, Bireysel Genç Giriim Programnn 2. aamasnda TÜBTAK tarafndan baarl bulunan giriimcilere, 150 bin liraya kadar sermaye destei salanacana ve isteyen her giriimciye i rehberi atanacana dikkati çekerek, Bireysel Genç Giriim Program destei alan üstün baarl giriimcilerin, Türkiye ve ngilterenin birlikte yürüttüü Katip çelebi-Newton Fonu çerçevesinde, ngilterede novasyonun Liderleri Burs (Leaders in Innovation Fellowships) Programndan faydalanmalar da salanyor. diye konutu.

Bireysel Genç Giriim Program 2017 yl çars 1. dönemine 20 uygulayc kurulu araclyla, 3 bin 327 giriimci i fikri bavurusu yapldn bildiren Ergin, bunlardan bin 457 giriimcinin 1. aama destei almaya uygun görüldüünü belirtti. Uygulayc kurulularn 1. aama destei alan giriimcilerden 320sinin 2. aamaya bavurmasn onayladn kaydeden Ergin, bunlarda da 312sinin bavuru artlarna uygun bulunarak panel deerlendirmesine kabul edildiini aktard.

TÜBTAK tarihinin en yüksek hibe desteini veriyoruz

Ergin, TÜBTAK tarafndan yaplan panel deerlendirmeleri sonucunda, 206 giriimcinin Teknogiriim Sermayesi Destei almasnn uygun bulunduunu açklayarak, Teknogiriim Sermayesi Destei almaya hak kazanan 206 giriimci, austos ve eylül aylarnda irketlerini kurmalar sonucu TÜBTAKla sözleme imzalayarak, 1 Ekimde i planlarn gerçekletirmek için çalmalarna balayacak. Bireysel Genç Giriim Program 2017 yl 1. dönemi kapsamnda giriimcilere yaklak 30 milyon liralk hibe destek salanacak. ifadesini kulland.

Bireysel Genç Giriim Program 2017 yl 2. dönem i fikri bavurularnn, bigg.tubitak.gov.tr web adresinde duyurulan 20 uygulayc kurulu tarafndan 1-15 Austosta alndna deinen Ergin, i plan bavurularnn ise 16-29 Austosta toplanacan dile getirdi. TÜBTAK tarafndan eylül-kasmda yaplacak 2. aama deerlendirme sonuçlarnn 30 Kasmda açklanmas planladklarna iaret eden Ergin, unlar kaydetti:

Programn 2017 yl 2. döneminde, 4 binin üzerinde i fikri ve 400ün üzerinde i plan bavurusu bekliyoruz. Bireysel Genç Giriim Program 2017 yl 1. ve 2. dönemi kapsamnda, Türkiyede giriimcilie yönelik TÜBTAK tarihinin en yüksek hibe desteini veriyoruz. Bu noktada genç ve yenilikçi giriimcilerimizden temennimiz, özellikle savunma, enerji ve biyoteknoloji gibi alanlarda da bamllmz azaltacak katma deeri yüksek projeleri hayata geçirmeleri. TÜBTAK olarak, kamu kaynaklarnn etkin olarak kullanlaca bu programda, Türkiyeyi daha ileriye tayacak projelerin desteklenmesi için çalyoruz.

Ana Sayfaya Git