Tüm mal varlığım herşeyi karşılar!

Çiftlik Bank kurucusu 'Tosuncuk' olarak bilinen Mehmet Aydın'ın savcılıkta verdiği 4 saatlik ifadesinin detayları ortaya çıktı. Aydın'ın savcılık ifadesinde "Kimseyi dolandırmak niyetiyle işe başlamadım. Bazı hatalarım oldu, yanlış insanlarla tanıştım. Bu nedenle ben Çiftlik Bank oyunundaki üyeler gibi mağdur oldum. Üzerime atılı suçu işlemediğimden etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemiyorum. Ancak mağdurların zararlarının Türkiye makamlarınca el konulan tüm mal varlığımdan karşılanmasını istiyorum" dediği öğrenildi.

Haberler 08.07.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Anadolu Cumhuriyet Basavclnn talimatyla 3 Temmuzda stanbul Havalimannda gözaltna alnan çiftlik Bank davas san Mehmet Aydn, tutukland.

Aydnn, stanbul Emniyet Müdürlüü Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüünde 4 gün süren ilemleri tamamland.

Polis minibüsüne bindirilerek Bayrampaa Devlet Hastanesine götürülen Aydn, burada salk kontrolünden geçirildi.

Aydn, buradaki ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan Kartaldaki stanbul Anadolu Adliyesine getirildi.

Burada, polis eliinde Örgütlü Suçlar Soruturma Bürosuna çkarlan Aydnn, soruturmay yürüten Cumhuriyet Savcs Yücel Erta tarafndan ifadesi alnd.

Savclk, yaklak 4 saat süren ifade alma ileminin ardn Aydn tutuklanmas talebiyle nöbetçi hakimlie sevk etti.

- Hileli ilemlerle gerçek bir ticaret yapld izlenimini uyandrd

Savcln sevk yazsnda, üpheli Mehmet Aydnn hileli ilemlerle gerçek bir ticaret yapld izlenimini uyandrp, aslnda en bandan beri edimlerini ifa edemeyeceini bildii halde sistemi sürdürüp sonrasnda da yurt dna kaçarak yatrmc oyuncu olan madurlarn zararna nitelikli dolandrclk suçlarn iledii belirtildi.

Yazda, Aydnn, gerek örgütün kurucusu ve yöneticisi olmas, gerekse de kurulan sistem itibaryla sanal hayvanlarn ömürlerinin bir yl olarak belirlenmesi, küçük karlarla ve kar beklentileriyle madurlarn sistemde kalmalar hedeflenerek eylemin süreklilik arz edip maduriyetlerin artarak devamnn salanmas nedeniyle zarar gören tüm madurlara kar sorumlu olduu vurguland.

Sevk yazsnda bu nedenle Mehmet Aydnn, suç ilemek amacyla örgüt kurma, biliim sistemleri banka veya kredi kurumlarnn araç olarak kullanlmas suretiyle dolandrclk, tacir veya irket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandrcl suçlarndan tutuklanmasna karar verilmesi talep edildi.

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimlii, Mehmet Aydnn tutuklanmasna karar verdi.

- Kimseye kesin kazanç vaadinde bulunmadm

Mehmet Aydnn stanbul Mali Suçlarla Mücadele ube Müdürlüünde verdii ifadenin ayrntlar da ortaya çkmaya balad.

fadesinde, çiftlik Bank projesini öncelikle bir internet oyunu olarak tasarladn, oyuna yüksek katlm olunca irket kurmaya karar verdiini savunan Aydn, sistemi Kbrsta kurduu irket üzerinden yönetmeye baladn ve zamanla arküteri ve çiftlikler açtn söyledi.

Baz kiilerin para istemesi üzerine eiyle yurt dna çktn ve geri gelmediini anlatan Aydn, yurt dnda bulunduu süreçte de çeitli ülkelerde firmalar açtn, Türkiyedeki çiftlik Bank ilerinin ise çalanlarnca yürütüldüünü ifade etti.

Aydn, çiftlik Bank sisteminde kimseye kesin kazanç vaadinde bulunulmadn, onlara sadece sistem herhangi bir ekilde kapanrsa sadece ana para iadesi garantisi verildiini öne sürerek, oyuna üye olanlarn reel çiftliklerde paynn olmadn, binlerce üyenin de oyunda kazand paralar nakit olarak teslim aldn iddia etti.

çiftlik Bankn mucidi ve kurucusu olduunu söyleyen Aydn, bu sistemi asla dolandrclk amacyla kurmadn, her zaman iyi niyetli davrandn, irketin kapand son ana kadar ana para iadesi yapmasnn da iyi niyetli olduunu gösterdiini savundu.

- Maduriyetleri karlayabilirim

Sistemde görev alan ahslarn kötü niyetli davranp kendilerine haksz menfaat temin ederek kendisini de zarara urattn iddia eden Aydn, tüm malvarlnn bu sistemden zarar görenlerin maduriyetinin giderilmesi için kullanlmasn istedi.

Basndan soruturmay takip ederken çiftlik Bank madurlarnn 64 milyon lira zarara urad yönünde haberler gördüünü ifade eden Aydn, Türkiyede kurulu çiftlik Bank organizasyonundaki irketlerin malvarlklarnn ise 200 milyon lira civarnda olduunu öne sürdü.

Mehmet Aydn, bu maduriyeti karlayacandan dolay teslim olmaya karar verdiini, bu kapsamda Brezilyada teslim olduunu anlatt.

Ana Sayfaya Git