Tunceli, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu projesinde birinci oldu

Tunceli’deki 86 okulun tamamı "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu" kabul edilmesiyle yüzde yüzlük oranı tutturup Türkiye birincisi oldu.

Haberler 21.08.2019 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okullarn hijyen, salkl beslenme ve hareketli yaam konularnda tevik edilmesi amacyla Milli Eitim ile Salk Bakanlnn hayata geçirdii Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu projesi Tuncelide de uyguland.Ülke genelini kapsayan projenin Temmuz 2019 verilerine göre Tuncelideki 86 okulun tamam Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu okul olmaya hak kazand.

Yakalad yüzde yüzlük oranla kentin Türkiye birincisi olduunu belirten l Milli Eitim Müdürü Gürsel Ekmekci, Bata Valimiz Tuncay Sonel olmak üzere l Salk Müdürü Dr. Sercan Özaydn ve personelinin, il milli eitim müdürlüü iyeri salk ve güvenlik birimi personelinin, okul müdürlerimizin, örenci ve velilerimizin çalmalar sayesinde bu baar elde edilmitir. Milli Eitim Bakanlna bal örgün ve yaygn eitim kurumlarnn temizlik ve hijyen konusunda tevik edilmesi, okul salnn daha iyi düzeye çkarlmas, yaam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eitim alm salkl nesiller yetitirilmesi kurumlarmzn da öncelii olmutur. Beyaz Bayrak projesi kapsamnda ilimizdeki okullarda saln korunmas ve gelitirilmesinde özverili çalmalar yaparak geleceimizin temsilcisi örencilerimize hijyenik ve salkl bir eitim öretim ortam salanmas için emek veren bütün kii ve kurumlara teekkür ederiz dedi.

Ana Sayfaya Git