Tunceli Pülümür'de bulunan ceset, Necmettin öğretmene ait çıktı

Teröritler tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz, o günden beri aramaktaydı. Geçtiğimiz günlerde Tunceli Pülümür Çayı'nda bir erkek cesedi bulunmuş ve cesedin Öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğu iddia edilmişti.

Haberler 15.07.2017 - 15:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teröritler tarafndan kaçrlan öretmen Necmettin Ylmaz, o günden beri aramaktayd. Geçtiimiz günlerde Tunceli Pülümür çaynda bir erkek cesedi bulunmu ve cesedin Öretmen Necmettin Ylmaza ait olduu iddia edilmiti. Arama tarama faaliyetleri akabinde bulunan cesedin Öretmen Necmettin Ylmaza ait olduu tunceli Valilii tarafndan açkland.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Erzincan yolu üzerinde bulunan erkek cesedinin, öretmen Necmettin Ylmaza ait olduunun tespit edilmesi üzerine bir basn açklamas yapt. Öretmeni katleden hainlerin gerekli cevab en ksa sürede alacaklarn belirten Vali Sonel, Öretmenimiz Necmettin Ylmaz, hain ve alçak teröristlerce kaçrlmt.12 Temmuz günü arama faaliyetleri esnasnda Pülümür çay etrafnda bir erkek cesedi bulundu. Bu ceset öncelikle Malatya Adli Tp Kurumuna gönderildi. Tannmayacak haldeydi. Burada babadan ve naatan alnan kan ve DNA örnekleri stanbul Adli Tp Kurumuna gönderildi. Bu sabah maalesef üzücü haberi alm olduk. Bulduumuz naan ehit öretmenimiz Necmettin Ylmaza ait olduunu örendik. Naan Gümühaneye nakli için gerekli ilemler adli mercilerimizce yaplmakta. 15 Temmuzun sene-i devriyesinde olmas da bizi ayrca üzdü. Bu vatanmz kolay vatan yaplmad. Rabbim vatanmz, milletimizi, bayramz bölmek isteyen hainlere, birlik ve beraberliimizi bölmek isteyen hainlere frsat vermesin. 2 hafta önce burada göreve balamtm. Kaçrlan öretmenimizin babasyla da görümütüm. Bu iin üzerinde olduumuzu her zaman kendisine ifade ediyordum. ehit öretmenimizin babasyla ölüm haberi gelmeden önce konumutum. Devletimizin kararlln anlattm. Devletimizin her zaman öretmenimizin ailesinin yarnnda olduunu söyledim. Terörle mücadelede kararllmz sürecektir. Öretmenimizi hunharca ehit eden caniler, gerekli cevaplarn ksa sürede alacaklardr. Bundan kimsenin üphesi olmasn dedi.

KAçIRILDIKTAN BR KAç SAAT SONRA EHT EDLM

Öretmen Necmettin Ylmazn ehit olduunun açklanmasnn ardndan, olayla ilgili ayrntlar da ortaya çkmaya balad. Güvenlik kaynaklarnn yapt aratrmaya göre, PKKl teröristler, öretmen Necmettin Ylmaz kaçrdktan birkaç saat sonra ehit etti. Kaynaklar Ylmazn sorgulandktan sona, bandan silahla vurularak Pülümür çayna atldn kaydetti. Necmettin Ylmazn cesedi üzerinde yaplan otopside banda 2 kurun yaras tespit edilirken, Ylmazn kurtarlmas için çok sayda operasyon yapld, ancak sonuç alnamad belirtildi.

PKK tarafndan ehit edilen snf öretmeni Necmettin Ylmazn cenazesi Malatyadaki otopsi ilemlerinin ardndan memleketi Gümühaneye gönderildi.Adli Tpta cenaze ilemlerini takip edenler arasnda bulunan Eitim-Bir-Sen Malatya ube Bakan Kerem Yldrm, ehit edilen 24 yandaki Necmettin öretmenin bu ülkenin geleceini aydnlatmaya çalan eitim neferlerinden birisi olduunu belirterek, Ama maalesef karanlktan yara gibi kaçan terör örgütü bu genç kardeimizi ehit etti. uanda gerçekten çok üzgünüz. Neslimizin gelecee tanmas, gençlerimizin ve çocuklarn deerlerine bal yetimesi için bu arkadalarmza sayg duyulmas gerekirken maalesef öretmen arkadamz ehit ettiler. Eitim-Bir-Sen olarak karanla kar teröre kar mücadelemizi meru zeminler üzerinde bundan sonrada devam ettireceiz. Ama bunu yapanlar unu unutmasnlar ki biz bir ölürüz bin diriliriz. biz öyle bir topluluuz. Bunu 15 Temmuzda gösterdik, 15 Temmuzun yl dönümünde dünde, bugün de göstermeye devam edeceiz diye konutu.

TUNCELDE KML BELRSZ CESET BULUNMUTU

Tuncelide Pülümür çaynda bir erkek cesedi bulundu. Cesedin geçen ay teröristler tarafndan kaçrld iddia edilen snf öretmeni Necmettin Ylmaza ait olup olmad aratrlyor.

Güvenlik güçleri arama tarama faaliyetleri srasnda Pülümür çaynda bir ceset buldu. Cesedin kimliinin tespit edilmesine yönelik çalmalar sürüyor.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel cesedin, geçen ay Tunceli Pülümür yolunda PKKllarca kaçrld öne sürülen snf öretmeni Necmettin Ylmaza ait olup olmadnn aratrldn söyledi.

Öretmenin arac 16 Haziranda görev yapt anlurfadan memleketi Gümühane giderken teröristlerce kurunlanp yaklmt. Öretmenden o tarihten bu yana haber alnamyordu.

Ana Sayfaya Git