Tunceli'de geçişlerine izin verilmeyen HDP'liler oturma eylemi yaptı

TUNCELİ'ye orman yangını iddialarını araştırmak için gelen HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen başkanlığındaki HDP heyetinin Tunceli- Ovacık ve Tunceli- Hozat karayolundan geçişlerine, 'operasyon' ve 'can güvenliği' gerekçesiyle izin verilmedi. Bunun üzerine heyettekiler karayolunda oturma eylemi yaptı.

Haberler 29.08.2018 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Orman yangnlar iddialarn aratrmak üzere aralarnda HDP Grup Bakanvekili Ayhan Bilgenin de bulunduu HDPli 9 milletvekili ve baz STK temsilcilerinden oluan heyet, Ovack ilçesine gitmek istedi. Kent çknda yollar kesilen HDPli heyete, bölgede dün gece balatlan operasyon ve can güvenlii nedeniyle geçilerine izin verilmeyecei belirtildi.

TUNCELYE GTMEK STEDLED

Bunun üzerine Hozat ilçesi üzerinden bölgeye gitmek isteyen heyetin önü ayn yolda da güvenlik görevlileri tarafndan kesilerek, ayn gerekçe ile izin verilmeyecei belirtildi. Burada ksa süreli karayolunda oturma eylemi yapan HDPli heyet adna konuan Grup Bakanvekili Ayhan Bilgen, Valiliin sabah saatlerinde internet sitesinde yapt açklamay eletirdi.

HDPli Bilgen, Tuncelide yangn olduunu Valiliin sitesine koyamadn ve kendilerine ders vermeye çaltn belirterek, Bizim bu kentin huzurunu kaçrdmz yönünde iddialarda bulunanlar, ahkam kesmeden önce Türkiye tarihinde en büyük olan yangnlardan birini kabul etmesi gerekir. Biz daha ziyaretimize yeni balamz. Araçlarmza binip yangn yerine gidip incelemede bulunacaz. Bunu huzur kaçrma diye tarif etmek fiilen bir çalmay engellemektir dedi.

BLGEN: BU SUçU ÖRTMEKTR, GZLEMEKTR

Tunceliye girilerine operasyon ve güvenlik gerekçesiyle izin verilmeyen HDP heyeti, kent merkezine gelerek basn açklamas yapt. Bilgen, Bu, suçu örtmektir, gizlemektir. Eer bir suçunuz yoksa niye gitmemize izin vermiyorsunuz? diye konutu.

Ana Sayfaya Git