Tünelin bir ucu mezarlık bir ucu Suriye sınırı

Mezarlıktan Suriye'ye kadar uzanan tünel bulundu. Mardin Nusaybin ilçesinde mezarlıkta bulunan tünelin Suriye sınırına kadar uzandığı öğrenildi.

Haberler 25.07.2017 - 20:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mezarlktan Suriyeye kadar uzanan tünel bulundu. Mardin Nusaybin ilçesinde mezarlkta bulunan tünelin Suriye snrna kadar uzand örenildi.

Mardinin Nusaybin ilçesinde bir mezarlkta tünel bulundu.Alnan bilgiye göre, geçen yl PKKl teröristlerin çukur kazp, barikat kurduu ve saldrlar gerçekletirdii Zeynel Abidin Mahallesindeki Kanika Mezarlnda güvenlik güçlerince tünel tespit edildi.Yaplan incelemede tünelin mezarlk içerisinden geçtii, Suriye snrna uzand ve kanalizasyon hattna baland, söz konusu kanalizasyon hattnn snrdaki maynl bölgeye çkt belirlendi.Güvenlik güçleri, terör örgütünün tüneli, silah, mühimmat ve uyuturucu ile teröristlerin geçiinde kullandn deerlendiriyor.

Nusaybin ilçesinde 3 Kasm 2016da Suriyenin Kaml kentinde faaliyet gösteren PKK/KCK, PYD/YPG terör örgütü mensuplarnca ilçeye kadro ve malzeme aktarmak maksadyla kazld tespit edilen toplam 400 metre uzunluunda ve snr 50 metre geçen tünel bulunmutu.

Ana Sayfaya Git