Tüp Bebek Skandalı!

Özel hastanede iki yıl boyunca tüp bebek tedavisi gören, 20 yıldır çocuk özlemi çeken çift, dolandırıldıkları iddiasıyla doktor, asistanı ve hastane hakkında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberler 16.09.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dolandrldn iddia eden Demir En son doktorun yanna gittiimizde eimin hamile kalacan ve tedavinin sona erdiini söyledi. Bunun üzerine çeitli kadn doum uzman doktorlara bavurduk. Tedavi sürecinin ardndan eimin hamile kalmadn ve tüp bebek tedavisi uygulanmadn baka doktorla yaptmz bavurularda anladk. Maddi ve manevi açdan madur olduk. Bu nedenle suç duyurusunda bulunduk dedi.

rnakta 20 yldr çocuk hasreti çeken, Ankarada özel hastanede iki yl boyunca tüp bebek tedavisi gören çift, dolandrldklar iddiasyla doktor, asistan ve hastane hakknda suç duyurusunda bulundu.

Merkeze bal Kumçat beldesinde yaayan Mehmet akir ve Aye Demir çifti, çocuk özlemine son vermek amacyla tüp bebek tedavisi için Ankarada doktora bavurdu. ki yl süren tedavinin ardndan bebek sahibi olamayan çift, tedaviyi uygulayan doktor, asistan ve özel hastane hakknda rnak Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu.

Demir, Basavcla sunduu dilekçede uzun zamandr evli olmalarna ramen çocuk sahibi olamadklarn, bu nedenle tüp bebek tedavisi görmeye karar verdiklerini belirtti.

rnakta bu tedaviyi göremedikleri için tavsiye üzerine Ankaradaki özel hastaneye bavurduklarn, maddi açdan kstl imkanlara sahip olmalarna ramen hastanede kendisini K.O. olarak tantan doktorla görütüklerini kaydeden Demir, 2015 ylnda doktorla anlaarak tedaviye baladklarn bildirdi.

Tedavi sürecinde ei ve kendisinin özel hastanede ameliyat edildiini, tedavi için sürekli Ankaraya gidip geldiklerini anlatan Demir, unlar ifade etti:

En son doktorun yanna gittiimizde eimin hamile kalacan ve tedavinin sona erdiini söyledi. Aradan birkaç ay geçmesine ramen eim hamile kalmad. Bunun üzerine çeitli kadn doum uzman doktorlara bavurduk. Kontrol ve tahlillerde eimin hamile olmadn hatta eime tüp bebek tedavisi ile ilgili ilem yaplmadn ve kandrlm olabileceimizi farkl doktorlardan örenmemiz üzerine yeniden doktorumuzla irtibata geçmeye çaltk ancak doktora ulaamadk ve özel hastanenin de bu isimde bir doktorun kendileriyle çalmadn bildirmesi üzerine dolandrldmz anladk.

Tedavi sürecinde bizden 60 bin lira ve yurt dndan getirdiini söyledii ilaçlar için 12 bin lira ald.

Dilekçesinde, tedavi masraflarn çevresinden borç para alarak karladn aktaran Demir, maddi ve manevi olarak zarar gördüklerini, bu nedenle doktor, asistan ve özel hastaneden ikayetçi olduklarn kaydetti.

- Maddi ve manevi açdan madur olduk

Demir, Tedavi sürecinin ardndan eimin hamile kalmadn ve tüp bebek tedavisinin uygulanmadn baka doktorla yaptmz bavurularda anladk. Maddi ve manevi açdan madur olduk. Bu nedenle suç duyurusunda bulunduk. dedi.

Aye Demir de 20 yldr çocuk hasreti çektiini, bütün umutlarn Ankaradaki doktora baladn fakat iki yl sözde tedaviyle hayallerinin suya dütüünü öne sürdü.

Bu süreçte çok sknt çektiini belirten Demir, ki yl sözde tedavide iki ay boyunca sürekli yatmam ve çalmamam söyledi. ki defa ameliyat yaptn belirtti. Sonradan anladk ki herhangi bir tüp bebek uygulamas yapmam, bizi kandrd. Onu Allaha havale ediyorum. Hakkmz sonuna kadar kanun önünde arayacaz, öbür dünyada da ondan davac olacam. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git