Turist Akını

Camileri, medreseleri, kiliseleri, dar sokakları ve taşın oya gibi işlendiği evleriyle cazibe merkezi Mardin, kavuştuğu huzurla bu yıl sadece 9 ayda 1 milyon 400 bin turiste ev sahipliği yaptı.

Haberler 08.10.2018 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi ve kültürüyle adeta açk hava müzesi konumundaki Mardin, sonbaharda da turistlerden büyük ilgi görüyor.

Ziyaretçilerine Anadolunun engin hogörüsünü yaatan, zengin kültürel yaps ve tarihi yaplar ile yerli ve yabanc turistlere büyülü bir atmosfer sunan Mardinde yl sonuna kadar 2 milyon turiste ulalmas hedefleniyor.

Ankaradan gelen Gönül Bingöl, Mardinde bulunmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Mardin benim sevdam. Yaklak 9 sene önce gelmitim. Mardin geçmie göre gelimi ve deimi. Bundan çok memnunum. diyen Bingöl, herkese Mardini görmelerini tavsiye etti.

Mardine ikinci kez geldiini dile getiren Sat Gültekin de kentte huzurun hakim olduunu vurgulad.

GAP turu kapsamnda kente geldiklerini anlatan Gültekin, Mardini çok beendiklerini belirtti.

- Turizmdeki hareketlilik esnaf da güldürdü

Tarihi kentte esnaf Rdvan Görgülü, nisan ve maysta balayan turizm hareketliliinin aralk ay sonuna kadar sürmesini beklediklerini aktard.

Güven ve huzur ortamnn salanmasnn ardndan muhteem bir sezon geçirdiklerini ifade eden Görgülü, nallah 2014 - 2015 sezonunda yakaladmz trendi bu senede yakalayacaz, önümüzdeki sene de daha iyi çklar yakalayacaz. Bu sene farkl ülkelerden de turistler kentimize gelmeye balad. Ziyaretçiler buradan çok memnun bir ekilde ayrlyor. dedi.

Görevlendirme yaplan belediyelerin sunduu hizmetler sayesinde Mardinin tarihi yapsna da katk sunulduuna iaret eden Görgülü, yaz döneminde Mardine gelenler turistlerin kentin sonbaharn da merak ederek yeniden geldiklerine dikkati çekti.

Krklar Kilisesi Bapapaz Gabriel Akyüz, Mardinin turizmde ciddi bir ivme yakaladn, sezonun tüm hzyla devam ettiini söyledi.

Özelikle bu ay her gün onlarca turist kafilesinin geldiini dile getiren Akyüz, turizm sezonunun k döneminde de devam etmesini umut ettiklerini vurgulad.

Mardinde cami ve kiliseleri yan yana görmek turistleri çok etkiliyor, duygulanyorlar, mutlu oluyorlar. Turistlere ilk ve son ziyaretleriniz olmasn, tekrar Mardine bekleriz diyoruz. diyen Akyüz, turistlerin kentin tantmna büyük katk sunduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git