Turizm fuarını insan akını oldu

Van'da 27-30 Eylül'de düzenlenen "9. Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı"nı 47 bin 580 kişi ziyaret etti.

Haberler 03.10.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Organize Sanayi Bölgesindeki Orta Dou Expo Fuar ve Kongre Merkezinde, Türkiye, ran, Ermenistan ve Gürcistandan 263 firmann katld fuara Vanllarn yan sra kentteki turistler de ilgi gösterdi.

Ajans Asya Fuarclk Yönetim Kurulu Bakan Süleyman Güler, yapt yazl açklamada, fuara ilginin geçen yllara oranla arttn bildirdi.

47 bin 580 kii ziyaret etti

Bu ylki fuar rekor katlmla tamamladklarn belirten Güler, Bu yl 9uncusunu gerçekletirdiimiz fuar, beklenenin üstünde bir performansla bölgemiz ve ülkemiz turizmine büyük moral oldu. 154 stantta 263 firmann tantmn yapt fuar 47 bin 580 kii ziyaret etti. 3 ülkeden 30 katlmc, 12 ülkeden 3 bin 280 ziyaretçi arlayan fuarmz, Türkiyede kendi branndaki Emitt ve Travel Turkeyden sonra üçüncü büyük turizm fuar olma özelliini tayor. ifadesini kulland.

Güler, Vanda 4 gün boyunca turizmin konuulduunu, birçok ülkeden katlmc ve ziyaretçinin verimli görümeler yaparak bölge turizmi için önemli kararlar aldn belirtti.

Bölgenin yeni tur organizasyonlaryla tanacan bildiren Güler, unlar kaydetti:

Fuarlarn amac katlmclarn etkin tantmn salayarak yeni balantlar oluturmaktr. Fuara katlm gösteren 263 firmamz yurt içi ve yurt dndan gelen profesyonel ziyaretçilerle verimli görümeler yapm, birçok balant kurarak Vandan memnun ayrlmlardr. Türkiyenin dousuna, Bat Asya, Pasifik ve Ortadou pazarlarna açlmak isteyen turizmciler için Van Turizm Fuarnn ne kadar önemli olduu bir kez daha görüldü. Fuarmz önümüzdeki yllarda gelitirerek devam ettireceiz.

Ana Sayfaya Git