Turizme kazandırılacak

Diyarbakır'ın termal turizminde önemli bir yere sahip Çermik ilçesinde, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak amacıyla 500 yıllık iki hamam restore edilecek

Haberler 04.03.2018 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn termal turizmde iddial çermik ilçesinde, 500 yllk iki hamam restore edilerek, yerli ve yabanc turistlerin hizmetine sunulacak.

Birçok hastala iyi geldii belirtilen su kaynaklarna sahip çermikte, belediyeye ait 5 tesis ile bir termal otel, devre mülk ve apart otellerin yan sra, restorasyon çalmalar ve yeni tesislerin de açlmasyla, ziyaretçi saysnn 150 binden 300 bine çkmas hedefleniyor.

500 yllk Küçük Paa ve Büyük Paa hamamlarnn restore edilmesi, hamamlarn bulunduu Melike Belks Kaplca Tesislerinde yeniden düzenleme yaplmasn amaçlayan çermik Belediyesi, hazrlanan projeyi Kalknma Bakanlna sundu.

Belediye ayrca, hamamlarn restorasyonunun yan sra, ilçede tesis saysnn artrlmas için 8 bin 500 metrekarelik alanda, Spa Merkezi ve Kaplcalar projesini hayata geçirecek.

- Karamehmetolu: Tesis konusunda eksiimiz var

Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu, AA muhabirine yapt açklamada, kaplcalar ile adndan söz ettiren bir ilçe olduklarn belirterek, Cilt hastalklar, akcier, karacier, romatizma gibi birçok rahatszl tedavi edici etkisi olduu belirtilen kaplcalarmz büyük ilgi görüyor. dedi.

Karamehmetolu, Türkiyenin birçok yerinde kaplca var ama çermikteki kaplcalarmz çok farkl, her derde deva, suyu çok güzel ve faydal. Ancak tesis konusunda eksiimiz var. diye konutu.

Yatrmclardan tesis açmak için talep geldiini kaydeden Karamehmetolu, mevcut tesisleri modern hale getirmek ve bu sayede turizm potansiyelini yükseltmeyi amaçladklarn, bu potansiyeli iyi deerlendirip, ilçe ekonomisine katk sunmak istediklerini belirtti.

Allah bize böyle bir nimet vermi, bunu deerlendirmemiz lazm. diyen Karamehmetolu, öyle devam etti:

500 yllk hamamlarmz var. Restorasyon çalmasnn tamamlanmas ve yeni tesislerin yaplmasyla yllk 150 bin olan turist saysn 2 katna çkarmay hedefliyoruz. lçemizi, kaplcalarmzla, hem ülkemize hem de dünyaya tantmak istiyoruz. lçede 8 bin 500 metrekarelik alanda modern ve donanml bir tesis kurmak için çalmalara baladk. Bu yl temel atmay planlyoruz. Mevcut tesisteki düzenlemeleri bu yl Ramazan Bayramna kadar tamamlayacaz.

- Deniz: Müterilerimiz çok memnun ayrlyor

Termal otelde iletme müdürü Fatma Deniz, termal turizm kapsamnda geçen yl otelde 35 bin kiiye hizmet verdiklerini söyledi.

Bu yl da 70 bin ziyaretçi hedeflediklerini dile getiren Deniz, Müterilerimiz çok memnun ayrlyor. Otelimizde konaklayan müterilerimiz, daha sonra aileleri veya arkada çevresiyle de yine tesisimizi tercih ediyor. dedi.

Ana Sayfaya Git