Turizmin "sakin şehri" kışın daha sakin

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince üç yıl önce "sakin şehir" ağına dahil edilen ve turizm sezonunda çok sayıda turiste ev sahipliği yapan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin saklı cenneti Halfeti, kış aylarındaki sakinliğiyle de ziyaretçilerini bekliyor.

Haberler 04.12.2016 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cittaslow Uluslararas Koordinasyon Komitesince üç yl önce sakin ehir ana dahil edilen Güneydou Anadolu Bölgesinin incisi Halfeti, k döneminde büründüü sessizlikle ziyaretçilerini bekliyor.

Birecik Barajnn yapm srasnda bir bölümü sular altnda kalan, sakin ve huzur veren özelliiyle 2013 ylnda sakin ehir ana dahil edilen Halfeti, youn geçen turizm sezonunun ardndan sessizlie büründü.

Tarihi ta evleri ve doal güzellii ile Güneydou Anadolu Bölgesinin, sakl cenneti olarak da adlandrlan ilçe, özellikle ilkbahar ve yaz aylarnda turistlerin ilgi oda oluyor. lçeye gelen ziyaretçiler, büyük bölümü sular altnda kalan batk kenti tekne ile gezip, birçok medeniyete ev sahiplii yapan Rumkaleyi görme frsat buluyor.

lçede su altnda kalan caminin minaresi ve terk edilmi eski yaplarn bulunduu Savaan Mahallesi de ziyaret edilen mekanlarn banda geliyor. Bir ksm su altnda kalan Ulu Camiyi gezen ziyaretçiler, dünyada sadece ilçede yetien Karagül bitkisini de görebiliyor.

Bu özellikleri sayesinde turizm döneminde yerli ile yabanc turistlerin yan sra gurbetçilerin de etkisiyle nüfusu büyük oranda artan sakin ehir, k aylarnda ise adeta yalnzlar oynuyor.

Sokaklarnda neredeyse kimsenin görünmedii sakin ehre gelen az saydaki ziyaretçi ise doal güzellikleri doyasya görme imkan buluyor.

TURZM SEZONUNUN GÖZDES

Halfeti Kent Konseyi Bakan Nihat Özdal, doal güzellikleri ve sakin yapsyla ilçenin tüm olumsuzluklara ramen turizm sezonunu dolu dolu yaadn belirtti.

Youn ziyaretçi potansiyeli nedeniyle iletmeye açlan tekne saysnn her geçen yl arttn anmsatan Özdal, sezonun ardndan ilçenin sakinletiini ifade etti.

ESK HALFETNN 10 BN AAN NÜFUSU, 200E DÜÜYOR

Özdal, k aylarnda sessizlie bürünen ilçenin, ubat ayndan sonra hareketlenmeye balayacan dile getirerek, unlar kaydetti:

Halfeti, mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri, bu yüzden turizm sezonu oldukça youn geçti. Tabi bu younluk bizleri mutlu ediyor, artk havalar soudu, kasm, aralk ve ocak aylarnda burada kimse kalmyor. Turizm döneminde gelen gurbetçilerimiz de gittiinden eski Halfetinin yazn 10 bini aan nüfusu imdilerde 200e kadar düüyor. Tabi ehirler de insanlar gibidir, yoruluyor ve dinlenmeye ihtiyaç duyuyor, bu dönem de Halfetinin dinlenme zaman oluyor. Buna ramen zaman zaman az da olsa insanlar buray görmeye geliyor. Halfeti, her zaman olduu gibi k da farkl bir güzellie bürünüyor. nallah turizm döneminde geçen yllardan daha youn bir dönem geçiririz.

Sakin bir dinlenme dönemi geçirmek isteyenleri bu dönem Halfetiye beklediklerini anlatan Özdal, iletmecilerin de bu dönemde sezona en iyi ekilde hazrlandklarn sözlerine ekledi.

SAKNLK STEYENLERN TERCH

stanbuldan Halfetiyi görmek için gelen Melahat Baar da buray çok beendiini ve daha sakin bir tatil için bu dönemi tercih ettiini dile getirdi.

Baar, Halfetiyi merak ediyordum, geldim gerçekten gelip görmeye deer bir yer. Herkes gelsin, görsün tarihi bir yer ve özelliini hiç bozmamlar. Karagül isimli dizisinde gördükten sonra gelmeye karar verdim, yalnzca ben bu bir bölümü su altnda kalan camiyi yapmalarn rica ediyorum. nallah bir daha geldiimizde burada namaz klmak istiyorum. diye konutu.

Trabzonlu Fatmagül çiçek ise deiik yerleri görmek için Halfetiye geldiini vurgulayarak, Buras beklediimizden daha güzel bir yer, bir kaç gün daha buralardayz, anlurfada baka tarihi yerler de var onlar da ziyaret edeceiz. Herkesi buray görmeye davet ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git