Türk İnterpolü 2022'de 84 şüphelinin Türkiye'ye iadesini sağladı

Emniyet Genel Müdürlüğünün oluşturduğu özel ekibin çalışmaları sonucunda bu yıl yurt dışında bulunan 84 şüphelinin Türkiye'ye iadesi, aralarında Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in de yer aldığı 7 suç örgütü firarisinin ise bulundukları ülkelerde yakalanması sağlandı.

Haberler 22.09.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan özel ekip, yurt dışına firar eden suç örgütü liderleri ve suçlulara yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Özel ekip, firari şahısların yurt dışındaki hareketlerini izleyerek yerlerini tespit ediyor. Bu ekip, daha sonra ilgili ülkelerin İnterpol birimleriyle yoğun temas ve etkili iş birliği kurarak suçluların yakalanmasını sağlıyor.

Mafya tipi suç örgütlenmesi liderleri ile dolandırıcılık, tehdit ve yağmadan aranan birçok kişi kaçtıkları ülkelerde, oluşturulan bu özel ekip sayesinde yakalandı.

Bu yıl içerisinde 84 şüpheli yargılanmak üzere Türkiyeye iade edildi.

YURT DIŞINDA YAKALANAN 7 KİŞİNİN İADESİ BEKLENİYOR

Türk İnterpolü tarafından yurt dışında yakalanması sağlanan ve yargılanmak üzere Türkiyeye iadesi beklenen suç örgütü liderleri arasında; kripto para uygulaması Thodexin sahibi Faruk Fatih Özer, silahlı saldırı eylemlerinden aranan suç örgütü lideri Barış Boyun, Göl çetesi elebaşı Volkan Reçber; birçok yaralama, tehdit, yağma, iş yerine zarar verme ve cinayet suçundan aranan Binali Camgöz, Şirinler suç örgütünün elebaşı Meks lakaplı Mehmet Sabri Şirin ile yağma ve cinayet gibi birçok olayın faili olarak aranan suç örgütü elebaşı Serkan Kurtuluş ile yardımcısı Lider Camgöz bulunuyor.

THODEX KURUCUSUNUN İADE SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Arnavutluka 20 Nisan 2021de kaçan ve hakkında kırmızı bülten çıkartılan kripto para uygulaması Thodexin sahibi Özer, 30 Ağustos 2022de Arnavutlukun Vlora şehrinde yakalandı. Türk İnterpolü ile Arnavutluk polis teşkilatının iş birliğiyle yakalanan Özer, şu anda Arnavutlukta tutuklu bulunuyor ve iade süreci devam ediyor.

Türk İnterpolünün çalışmaları sonucunda Gürcistan İnterpolü tarafından yakalanıp ardından burada adli kontrolle serbest bırakılan Barış Boyun, 3 Ağustos 2022de İtalyanın Rimini şehrinde giriş yaptığı otelde yakalandı.

İstanbulda birçok silahlı saldırı, mala zarar verme ve yağma eylemlerini gerçekleştiren Boyun hakkında, Gürcistanda serbest bırakılmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Daire Başkanlığınca yapılan çalışmalar neticesinde kırmızı bülten çıkartıldı. İtalyada tutuklanan Boyunun iade süreci için temaslar sürüyor.

GÖL çETESİ LİDERİ VOLKAN REçBER, KARADAĞDA TUTUKLU

İstanbulda diğer suç örgütleri ile silahlı çatışmalara giren ve olaylarda kullandıkları taşıtları bulunmaması için göle atması nedeniyle kamuoyunda Göl çetesi olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Volkan Reçber, 30 Temmuz 2022de Türk İnterpolünün yoğun çalışmaları neticesinde Karadağ Podgoritsa Havalimanında yakalandı.

Reçber, Romanyada yasa dışı silah bulundurma suçuyla ilgili Ocak 2021de yargılandığı davada adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Daha sonra Türk İnterpolü, elde ettiği istihbarat neticesinde Reçberin Karadağda yakalanmasını sağladı. Karadağda tutuklu bulunan Reçberin Türkiyeye iade süreci devam ediyor.

BİNALİ CAMGÖZ DE KARADAĞDA TUTUKLU BULUNUYOR

İzmirde birçok yaralama, tehdit, yağma, iş yerine zarar verme, cinayet suçlarından aranan ve Deniz ismiyle de bilinen Binali Camgöz de özel ekibin çalışmaları sonucunda Karadağda yakalandı.

Yasa dışı yollarla kaçtığı Gürcistanda sahte kimlik çıkartan ve bu kimlikle Balkan ülkelerine geçtiği belirlenen Camgöz için Türk İnterpolü kırmızı bülten çıkartarak, 6 Temmuz 2022de yakalanmasını sağladı. Camgöz, Türkiyeye iadesi tamamlanana kadar Karadağda tutuklu bulunuyor.

ŞİRİNLER SUç ÖRGÜTÜ LİDERİ HOLLANDADA TUTUKLATILDI

Silahlı yağma, cinayet, yaralama olaylarına karışan Şirinler suç örgütünün elebaşı Meks lakaplı Mehmet Sabri Şirin, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Daire Başkanlığınca hakkında çıkartılan kırmızı bültenin ardından Hollandanın Limburg bölgesinde yakalandı. Şu an Hollandada da tutuklu bulunan Şirinin iade süreci sürüyor.

SUç ÖRGÜTÜ LİDERİ İLE YARDIMCISI ARJANTİNDE YAKALANDI

İzmirde birçok silahlı saldırı, mala zarar verme, yağma ve cinayet eylemlerini gerçekleştiren ve suç örgütünün lideri olarak aranan Serkan Kurtuluş, Türk İnterpolünün girişimleri neticesinde 11 Haziran 2020de Arjantinde, örgütteki sağ kolu Lider Camgöz ile birlikte sahte kimliklerle yakalandı.

Arjantinde tutuklu bulunan bu şahısların da Türkiyeye iade süreci devam ediyor.

Ana Sayfaya Git