Türk Kızılay'ı Genel Müdürü AFAD'a atandı

AFAD Başkanlığına son dakika atamalar yapıldığı açıklandı. AFAD Başkanlığına eski Türk Kızılayı Genel Müdürü Güllüoğlu atandı

Haberler 10.08.2017 - 02:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AFAD Bakanlna son dakika atamalar yapld açkland. AFAD Bakanlna eski Türk Kzlay Genel Müdürü Güllüolu atand.

Babakanlk Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl (AFAD) görevine, eski Türk Kzlay Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüolu atand.

AFADn internet sitesinde yer alan bilgiye göre, görevine balayan Dr. Güllüolu, AFAD bünyesinde faaliyet gösteren daire bakanlklarndan brifing ald.

2013-2017 yllar arasnda Türk Kzlay Genel Müdürlüü görevinde bulunan Dr. Güllüolunun dünyadaki birçok insani kriz bölgesinde çalt, Türkiyede bulunan Suriyeli snmaclar ve ihtiyaç sahipleriyle ilgili projelerde görev ald belirtildi.

- Dr. Mehmet Güllüolu kimdir?

Konyada 1982 ylnda dünyaya gelen Mehmet Güllüolu, Marmara Üniversitesi Tp Fakültesinden mezun oldu. Aile Hekimlii, nsani Salk Yardmlar, Avrupa Birlii projeleri gibi çeitli eitim programlarn baaryla tamamlayan Güllüolu, sivil toplum kurulular bünyesinde çok sayda insani yardm çalmasna katld.

Güllüolu, salk alannda Filistin (Bat eria ve Gazze), Msr, Ürdün, Lübnan, Suriye, Katar, Kenya ve Somalide yürütülen çalmalarda gönüllü doktor olarak görev ald. stanbul l Salk Müdürlüü ve Yeryüzü Doktorlar Derneinde yöneticilik yapan, stanbul Üniversitesi Tp Fakültesi Halk Sal Doktora Programna devam etmekte olan Dr. Güllüolu, 2013-2017 yllar arasnda Türk Kzlay Genel Müdürlüü görevini üstlendi.

Türk Kzlay Genel Müdürü olarak görev yapt süre zarfnda 3 milyon Suriyeli misafirin Türkiyede insani koullarda yaamasn salamaya yönelik çalmalara liderlik eden Dr. Güllüolu, Kzlay bünyesinde kurulan Göç Hizmetleri Müdürlüünün ve daha birçok projenin hayata geçirilmesinde önemli rol oynad. Dr. Güllüolu, Türk Kzlay tarafndan yürütülen Somali, Suriye, Pakistan, Gazze gibi insani yardm operasyonlarnn tamamnda sahada yer ald ve bu çalmalarn Uluslararas Kzlay-Kzlhaç Dernekleri Federasyonu bata olmak üzere dünya insani yardm aktörleri tarafndan bilinirliinin artrlmasna yönelik çalmalar yürüttü.

yi derecede ngilizce bilen Dr. Güllüolu, evli ve iki çocuk babas.

Ana Sayfaya Git