Türk Telekom tutuklananlar listesi arttı

Türk Telekom tutuklananlar sayısında atış olduğu tespit edildi. FETO kapsamında türk telekom'da 50 kişi tutuklandı.

Haberler 10.09.2016 - 17:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turk Telekom tutuklananlar sayısı 50ye ulaştığı ve 30 kişi hakkında da yakalama kararı çıkartıldığı açıklandı. Türl Telekoma sızmış FETO yapılanmasının temizlenmesine istinaden düzenlenen operasyonlarda gözaltı listesinden sonra tutuklananların sayısının 50ye ulaştığı, ortadan kaybolan 30 kişi hakkında da yakalama kararı çıkartıldığı son dakika olarak açıklandı.

İLK OPERASYONDA 11 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

DHAnın haberine göre; Türk Telekomdaki FETÖ yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen ilk operasyonda aralarında eski Türk Telekom çalışanlarının da bulunduğu 28 şüpheli tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilmişti. Nöbetçi hakimlik, 28 şüpheliden 11nin tutuklanmasına karar vermişti.

İKİNCİ OPERASYONDA 37 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında ikinci dalga operasyonunda da 53 şüpheli gözaltına alınmış, 37si tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bugün tutuklananlarla birlikte, tutuklananların sayısı 50ye yükselmiş oldu. Hakkında gözaltı kararı bulunan ancak adreslerinde bulunamayan 30 şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

TUTUKLANAN ŞÜPHELİLERDE BYLOCK PROGRAMI

Tutuklanan şüphelilerin, FETÖ mensuplarınca kullanılan Kriptografik Haberleşme Sistemi olan Bylock programını kullandığı ve yapılan ev aramalarında bazı şüphelilerden 1 dolar çıktığı bazılarında ise Fetullah Gülene ait kitapların çıktığı belirlenmişti.

Ana Sayfaya Git