Türkiye Aile Meclisi: İstanbul sözleşmesi acilen iptal edilmeli

İstanbul Sözleşmesinin kabul edilişinin 9'uncu yılı dolayısıyla Türkiye Aile Meclisi ve Bileşenleri tarafından düzenlen basın açıklamasında, aile değerlerini olumsuz etkileyen sözleşmenin acilen iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Haberler 23.11.2020 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Kasm 2011de TBMMde tüm partilerin erh koymadan oy birliiyle kabul ettii stanbul Sözlemesi ve uygulamalarnn ardndan 9 yl geçti. Toplumun inanç, deer ve kültürüyle badamayan söz konusu sözleme birçok Avrupa ülkesi tarafndan kabul edilmezken veya baz maddelere er konulurken Türkiyede ise 9 yldr uygulanmaya devam ediliyor.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann da, stanbul Sözlemesi nas deildir. ptal edilebilir dedii söz konusu sözlemenin iptal edilmesi için Saraçhane parknda toplanan aile meclisi üyesi bir grup, sözlemenin derhal iptal edilmesi çarsnda bulundu.

Türkiye Aile Meclisi: stanbul sözlemesi acilen iptal edilmeli

Sözleme kadn erkee, erkei kadna düman etti

Grup adna basn açklamasn okuyan Türkiye Aile Meclisi Yönetim Kurulu üyesi Oktay Korkmaz, Geçirdiimiz 9 senenin sonunda Türkiyenin ve daha birçok devletin küresel ve emperyal bir bask neticesi olarak imzalad stanbul Sözlemesi, emperyal politikalar açsndan oldukça baarl olmu gibi görünüyor. Kadna yönelik iddeti bitirme iddias ile toplumlara dayatlan stanbul Sözlemesi, ona atf yapan uygulamalar ve onun üzerine ina edilen aile ve toplum politikalar kadn-erkee, erkei-kadna düman ederek birçok alanda daha önce görülmemi rakamlara ahitlik etmemize sebep oldu. dedi.

SÖZLEME MZALANDII GÜNDEN BER YALNIZ YAAYAN NSAN SAYISI DA HER SENE ÜST ÜSTE REKOR KIRILIYOR

Kadna yönelik iddetin her geçen sene bir önceki seneye göre rekor seviyede art gösterdiini belirten Korkmaz, Sadece son bir hafta içinde cinayete kurban giden kadn says 13. 2019 ylnda öldürülen kadn says 474. Son 9 ylda stanbul Sözlemesi ve 6284 fitnesi sebebiyle 3 milyon ailenin yuvas dald, 3 bin kii öldü. mzaland günden beri dalan aile miktar ve boanma oranlar da her sene rekor kryor. Evinden atlan, uzaklatrlan, aile içi tecavüz saçmal veya iftira ile cezaevine atlan baba saysnda da her sene rekorlar krlyor. Tabi bunlar annesiz kalan çocuk saysnda da rekor demek. Babas cezaevinde veya uzaklatrmada olan çocuk saysnda da rekor demek. Ebeveynlerinden en az birinden mahrum büyüyen çocuk saysnda da rekor demek. Ölen annesinden, cezaevine giren ya da intihar eden babasndan olup sevgi evlerine düen çocuk saysnda da rekor demek. Yaad halde babasna, yaad halde çocuuna ulaamayan ebeveyn saysnda da rekor demek. Bu evladna yabanclatrlm çocuu ile ilikisi kopmu baba saysnda da rekor demek. Bunun ayn zamanda toplumla uyum sorunu yaayan, uyuturucu, alkol bamls gençlik saysnda ve çocuk yata suça bulama oranlarnda da rekor demek olduunu hatrlatmaya gerek yok sanrm. Sözlemenin sözde baars bunlarla snrl deil. Sözlemenin imzaland günden beri evlenme oranlar da hzlanarak düüyor. Burada da bir rekor söz konusu Kadnlarda ve erkeklerde evlenme yann gecikmesi de her sene rekor kryor. Sözleme imzaland günden beri yalnz yaayan insan says da her sene üst üste rekor krlyor. diye konutu.

MLL ETMDE PTAL EDLEN TOPLUMSAL CNSYET PROJELER, TÜRKYE BELEDYELER BRL ELYLE DEVAM ETTRLYOR

Korkmaz, Tabi bunlar doal olarak ortalama çocuk saysnda da dip rekorlarn getiriyor. Gencecik evlenmi hala cezaevinde olan delikanllarmzn feryatlar genç yata evlenmekten insanlar uzak tutuyor ama hastanelerde kürtaj olan kz çocuklar rekor üstüne rekor kryor. Örf, adet, gelenek, namus, eref, izzet kavramlarnn neyi koruduunu da stanbul sözlemesi vastasyla anlam olduk. Bunlar daldnda, insani ilikileri tutan insanlarn bir arada olmasn salayan tüm deerler de dalyor toplum zerrelerine ayrlyormu. Bouna Macaristan, Bulgaristan, Polonya, Hrvatistan, Rusya gibi ülkeler bu, d pembe pamuk ekeri, içi zehirli ine dolu sözlemeye itiraz etmiyorlarm. Hükumetin, toplumdan gelen tepkiler nedeniyle iki ileri bir geri mehter takm yürüyüü taktii ile sourtarak topluma kabul ettirmeye çalt sözlemenin toplumda yarataca ykm bir baka eyle yeri doldurulabilecek bir ykm olmayacaktr. Sözlemenin getirdii mecburiyetler nedeni ile 2 sene önce Milli Eitimde sonlandrdk denilen Toplumsal Cinsiyet Projeleri, l ve lçe Milli Eitim Müdürlüklerinde ve Türkiye Belediyeler Birlii igüzarlyla Toplumsal Cinsiyet Eitlii, Adaleti Eitim Komisyonlar kurularak el altndan devam ettirilmeye çallyor. çocuklarmzn cinsiyetsiz ailesiz ahlaksz bir ideoloji ile yetitirilmesinden hükumetin nasl bir fayda umduunu merak ediyoruz. eklinde konutu.

STANBUL SÖZLEMES PTAL EDLMEL, TOPLUMSAL CNSYET ETL PROJES DERHAL DURDURULMALIDIR

Malatya gibi slami hassasiyetlerin yüksek olduu muhafazakr ehirde bile AK Partili Belediyenin düzenledii sinema festivalinin erkek ve kadn sanatç ödülleri kaldrlarak cinsiyetsiz odakl en iyi oyuncu kategorisinde ödül verilecek diye lanse edilmesi cinsiyetsizlik projesi olduunu ve bu tür projelere rahatlkla ulalabildii gerçeini ortaya koyduunu hatrlatan Korkmaz, son olarak u ifadelere yer verdi:

Bu sözleme ve uygulamalarnn toplumda yaratm olduu ykmn önüne geçilmelidir. Reisi Cumhurumuzun dedii gibi stanbul Sözlemesi nas deildir. Feshedilmelidir emri acilen uygulanmaldr. Unutulmamaldr ki bu deerleri ykmak kolay olsa da bunlarn yeniden ina edilmesi mümkün deildir. Türkiye ALE Meclisi ve Bileenleri olarak Biz aada imzas olan Önce Aile iarndaki cemiyetler olarak, stanbul Sözlemesi feshedilmeli, Toplumsal Cinsiyet Eitlii Projesi derhal durdurulmaldr.

Ana Sayfaya Git