Türkiye dünyanın her yerinden hasta kabul edecek

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında normalleşme sürecinde uluslararası sağlık turizminin kapsamını genişletti. Daha önce 31 ülkeyle sınırlandırılan sağlık turizminin kapsamı, "tüm ülkelerden gelecek hastalar" şeklinde değiştirildi.

Haberler 29.05.2020 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Hizmetleri Genel Müdürlüü, Uluslararas Salk Hizmetleri A (USHA) ile 81 ilin valiliklerine Kovid-19 Pandemisi Süresince Uluslararas Salk Turizmi Kapsamnda Ülkemize Gelecek Hasta ve Hasta Yaknlar Hakkndaki Tedbirleri içeren yeni bir yaz gönderdi.

Resmi yazda, Kovid-19 ile mücadele süresince uluslararas salk turizmi kapsamnda Türkiyeden salk hizmeti almak isteyen hastalarn, koronavirüs hastal ile mücadele süresince kabul artlar, ülkeye girileri, hastaneye yat, tedavi, taburculuk ve izolasyon kurallar ile hasta ve refakatçilere yönelik alnacak tedbirlerin belirlendii ifade edildi.

Yazda, uluslararas salk turizmi kapsamnda hasta kabul edilecek ülkeler, hasta kabul edilecek bran ve alanlar, hasta ve refakatçilerinin Türkiyeye giri yapabilecei kara yolu ve hava yolu noktalar ile hasta ve refakatçilerinin kabul edilecei hastanelere ilikin artlar yer ald.

- Kara ve hava yolu ile Türkiyeye giri yaplabilecek

Bundan böyle Türkiyeye tüm ülkelerden hastalar kabul edilecek.

Tpta uzmanlk tüm ana dal ve yan dal branlar ile üremeye yardmc tedavi uygulamalar, organ nakli, kemik ilii nakli, kök hücre nakli, robotik cerrahi, bariatrik cerrahi ve giriimsel radyoloji alanlarnda hasta kabul edilecek.

Hasta ve refakatçileri kara yolu ve hava yolu noktalarndan Türkiyeye girebilecek.

Hava yoluyla giriler stanbul Havaliman, stanbul Atatürk Havaliman, stanbul Sabiha Gökçen Havaliman, Ankara Esenboa Havaliman, Antalya Hava Limanndan yaplabilecek.

Kara yoluyla giri için ise Kapkule Hudut Kaps, Sarp Hudut Kaps ile Habur Hudut Kaps, uluslararas hastalara açk olacak.

- Yurt dndan gelecek hastalara özel bölüm

Hasta ve refakatçilerinin kabul edilecei hastanelerde aranacak artlar öyle belirlendi:

Bakanlk tarafndan düzenlenen Uluslararas Salk Turizmi Yetki Belgesine sahip olacak. Bünyesinde Bilgisayarl Tomografi (BT) ve Manyetik Rezonans olacak.

Ruhsatnda ve faaliyet izin belgesinde, uluslararas salk turizmi kapsamnda kabul edilerek tehis ve tedavisi yaplacak hastalklara ait branlar yer alacak. Üçüncü basamak erikin youn bakm ünitesi olacak. Hastanenin müstakil bir kat veya koridor ve dier alanlarnda, baka hasta veya refakatçisinin temas etmeyecei ekilde müstakil bir servis yurt dndan gelecek uluslararas salk turizmi hastalar için ayrlacak.

Ana Sayfaya Git