Türkiye, en önemli fuarcılık ülkelerinden biri olacak

Tüyap Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye'nin fuarcılık alanında çok iyi bir noktaya geldiğini belirterek, "Makine, plastik, ambalaj, mobilya ve ev tekstili sektöründe Türkiye fuarcılıkta 'en'leri yapan bir ülke haline geldi" dedi.

Haberler 30.03.2016 - 11:37 Son Güncelleme : 30.03.2016 - 11:37

Tüyap Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiyenin fuarcılık alanında çok iyi bir noktaya geldiğini belirterek, Makine, plastik, ambalaj, mobilya ve ev tekstili sektöründe Türkiye fuarcılıkta enleri yapan bir ülke haline geldi dedi.

Ersözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede fuarcılığın her geçen gün büyümeye devam ettiğini söyledi.

Coğrafyadaki avantajlı konumundan dolayı Türkiyenin fuarcılıkta köprü vazifesi gördüğünü anlatan Ersözlü, özellikle batıdaki büyük dünya fuarlarının artık yavaş yavaş önem kaybetmeye başladığını ifade etti.

Özellikle bazı sektör üretimlerinin Uzak Doğuya doğru kaymasının, o sektörlerin fuarlarının da Türkiyeye kaymasına sebep olduğunu dile getiren Ersözlü, şöyle devam etti:

Türkiyede belli sektörlerde artık dünyanın birinci, ikinci ve üçüncü fuarları açılmaya başladı. Makine, plastik, ambalaj, mobilya ve ev tekstili sektöründe Türkiye fuarcılıkta enleri yapan bir ülke haline geldi. Bu enler daha da artacak. Önümüzdeki 10 yıllık süre içerisinde Türkiye dünyadaki en önemli fuarcılık ülkesinden biri haline gelecek. Bu konuda biz Orta Avrupayı yakalayacağız. Almanya, İtalya, Fransa fuarcılıkta dünya devleri ama biz yeni fuar salonlarının yapılması, fuar alanlarının genişletilmesiyle fuarcılıkta önemli bir pazardan pay almaya başlayacağız.

- çok kuvvetli bölgesel fuarlar olacak

Ersözlü, dünya fuarcılığında AB, Uzak Doğu, Güney ve Kuzey Amerikanın önemli pay aldığına işaret etti.

İstanbulun geçmişte üstlendiği ulusal fuar görevinin, Anadolunun belli kentlerine kayacağını aktaran Ersözlü, şunları kaydetti:

Konya, Bursa, Adana, Gaziantep ve Kayseri gibi üretim ve istihdamın yoğun olduğu önemli havzalar, fuar havzaları haline gelecek. Bu kentlerde uluslararası buluşmalar ve çok kuvvetli bölgesel fuarlar da olacak. İstanbul artık üretmeyecek, finans ve hizmet sektöründe önemli bir şehir haline gelecek. Üretim Anadoluya kayacak. Üretim burada büyüdükçe, fuarcılık ve hizmet sektörü de büyüyecek. Yılda yaklaşık 90 fuar yapıyoruz. 160 ülkeden, 4,5 milyona yakın ziyaretçiyi, yıl sonuna kadar fuarlarımızda ağırlamayı hedefliyoruz. Hedefimiz; öncelikle ülke ekonomisi, sanayisi, ihracatı ve istihdamına destek olmak, fuarcılığı, Avrupadaki fuarcılıkla rekabet edebilir kaliteye getirmek ve ülkemizin bu sektörde bölgesinin bir numaralı oyuncusu olmasını sağlamak.

Ana Sayfaya Git