Türkiye ile Bulgaristan arasında 17 anlaşma

Erdoğan ile Bulgaristan Başbakanı Borissov başkanlığında Türk ve Bulgar heyetleri arasındaki görüşmelerin sonunda iki ülke arasında 17 belgeye imza atıldı.

Haberler 21.03.2012 - 01:12 Son Güncelleme : 21.03.2012 - 01:12

İki ülke başbakanlarının ortak basın toplantısı öncesinde imzalanan belgeler şu şekilde:

>-Anadolu Ajansı ile Bulgar Haber Ajansı arasında iş birliği anlaşması. Anlaşmaya Anadolu Ajansı adına, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk imza attı.

>-TRT ile Bulgaristan Ulusal Televizyonu arasında İkili İşbirliği Anlaşması. Anlaşmayı TRT adına, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin imzaladı.

>-TRT ile Bulgaristan Ulusal Radyosu arasında İkili İş birliği Anlaşması. Anlaşmaya TRT adına, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin imza attı.

>-Türkiye ile Bulgaristan arasında Savunma Sanayi Güvenliği Anlaşması.

>-Türkiye ile Bulgaristan hükümetleri arasında İki Ülke Limanları Arasındaki Uluslararası Demiryolu Feribot Hattının Organizasyonuyla ilgili anlaşma. Anlaşmayı Türkiye adına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım imzaladı.

>-Türkiye ile Bulgaristan hükümetleri arasında Bilgi ve İletişim Teknolojileri ve E-devlet Alanında İşbirliği İçin Mutabakat Zaptı. Bu anlaşmaya da Bakan Binali Yıldırım imza attı.

>-Orman ve Su İşleri Bakanı ile Bulgaristan Çevre ve Su Bakanı arasında Su Kaynakları Alanında İşbirliği Ortak Bildirisi. Anlaşmayı Türkiye adına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu imzaladı.

>-Türkiye ile Bulgaristan hükümetleri arasında Karşılıklı Kültür Merkezlerinin Açılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası. Anlaşmayı Türkiye adına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay imzaladı.

>-Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bulgaristan Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanlığı arasında Turizm Alanında İşbirliği Programı. Anlaşmaya Türkiye adına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay imza attı.

>-Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bulgaristan Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanlığı arasında Taşınmaz Kültürel Mirasın Korunması Alanında 2012-2016 Dönemi İşbirliği Programı. Anlaşmayı Türkiye adına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay imzaladı.

>-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Bulgaristan Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanlığı arasında Enerji İşbirliği Ortak Bildirisi. Anlaşmaya Türkiye adına Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Taner Yıldız imza attı.

>-Türkiye ile Bulgaristan arasında Ekonomi İşbirliği Anlaşması. Anlaşmayı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan imzaladı.

>-Ekonomi Bakanı ile Bulgaristan Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanı arasında Ekonomik ve Ticari İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Ortak Bildiri. Bu anlaşmaya da Bakan Zafer Çağlayan imza attı.

>-Türkiye ile Bulgaristan arasında Acil Durumlarda İşbirliği Anlaşması. Anlaşmayı Türkiye adına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ imzaladı.

>-Türkiye Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ile Bulgaristan Diplomatik Enstitüsü arasında İşbirliği Mutabakat Muhtırası. Muhtırayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu imzaladı.

>-Türkiye ve Bulgaristan dışişleri bakanlıkları arasında ortak açıklama. Açıklamayı Bakan Davutoğlu imzaladı.

>-17. ve son olarak da Türkiye ve Bulgaristan hükümetleri arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Kurulması Hakkında Ortak Siyasi Bildiri, Başbakan Erdoğan ve Konuk Başbakan Borissov tarafından imzalandı.

Ana Sayfaya Git