Türkiye Katar'a zırhlı araç ve asker göndermeye devam ediyor

TSK tarafından yapılan son dakika açıklamaya göre Katar'a sker ve zırhlı araç gönderildiği belirtildi. Katar'a Türkiye'den 5 zırhlı araç ile birlikte 23 askrin gönderildiği belirtildi.

Haberler 22.06.2017 - 20:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK tarafndan yaplan son dakika açklamaya göre Katara sker ve zrhl araç gönderildii belirtildi. Katara Türkiyeden 5 zrhl araç ile birlikte 23 askrin gönderildii belirtildi.

Türkiye ile Katar arasnda imzalanan askeri ibirlii anlamas kapsamnda Katarda kurulacak askeri üste görev alacak ilk Türk askeri kafilesi gitti.

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK), 23 Türk askeri ile 5 zrhl aracn Katara giri yaptn açklad.

TSKdan yaplan yazl açklamada, Türkiye ile Katar arasnda askeri eitim, ibirlii ve birlik konulandrlmas kapsamnda yaplan hukuki düzenlemeler çerçevesinde, Türk Silahl Kuvvetlerinin Katarda birlik konulandrmas sürecinin bir parças olarak, 22 Haziran 2017 günü saat 08.00de 5 zrhl araç ve 23 personelin Dohaya intikali tamamlanmtr. Bundan sonra da faaliyetler planland ekilde uygulanmaya devam edilecektir denildi.

ASKER SAYISI 113E çIKTI

Katarda hlihazrda 88 Türk askeri bulunuyordu. lk kafilenin gitmesiyle Katardaki Türk asker says 113e çkt. Katara gidecek araçlarn hafif zrhl ve deiik tip tekerlekli araçlar olaca, bunlar içinde tank bulunmayaca daha önce açlanmt.

leri aamada Katara gidecek asker saysnn bini bulabilecei öne sürülüyor. Ayn ekilde hava unsurlarnn da Katara konulanmas öngörülüyor.

BAYRAMDAN SONRA ORTAK TATBKAT

Türkiye ve Katar silahl kuvvetleri ortak tatbikat da yapmas planlanyor.

Ana Sayfaya Git