Türkiye Leyla'nın çığlığını duydu!

Leyla'nın koronavirüs teşhisi konulan babası, İsveç'ten Türkiye'ye getirildi. İsveç'te koronavirüs testi pozitif çıktığı halde evine gönderilen 4 çocuk babası Emrullah Gülüşken (47), kızlarının sosyal medyadaki çağrısının ardından ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi. Güleşken'in kızı Leyla, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür ederek, "Çok mutluyum babam ve ailem adına" dedi.

Haberler 27.04.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

sveçin Malmö kentinde yaayan Emrullah Gülüken, yaklak 2 hafta önce yüksek ate ve nefes darl yaamaya balad. Gülükenin durumundan endielenen ailesi, salk kuruluunu arayarak yardm çard. Ancak hastaneden herhangi bir geri dönü olmad. ki gün önce ambulansla hastaneye kaldrlan Gülükenin koronavirüs testi pozitif çkmasna ramen evine geri gönderildi.

KIZLARI TÜRKYEYE SESLEND

Bunun üzerine Emrullah Gülükenin kzlar Samira ve Leyla Gülüken, Twitter üzerinden Türkiyeye seslendi. Samira Gülüken, Ailemle birlikte sveçte yayoruz. Babamn 11 gün önce atei yükselip nefes darl yaamaya balad, endie edip hastaneyi aradk ama maalesef gelmediler ve bizleri geçitirdiler. Her gün defalarca aradk ama bize dönü salamadlar. Ülkemizden bize sahip çkmas adna yardm talep ediyoruz. Ne yaparz, nereye bavururuz bilmiyoruz. Lütfen sesimizi duyurmamza yardmc olun. Babamn durumu çok kötü, bir an önce müdahale edilmeli, lütfen mesajn paylat. Leyla Gülüken de video paylaarak, Türkiyeye seslenip yardm çarsnda bulundu.

BAKAN KOCA DEVREYE GRD

Samira ve Leyla Gülükenin çarlar ksa sürede sosyal medyada gündem olurken, Türkiye harekete geçti. Salk Bakan Fahrettin Koca, Samira Gülükeni arayarak babas Emrullah Gülükenin salk durumuyla ilgili bilgi ald. Geçmi olsun dileklerini ileten Bakan Koca, Emrullah Gülükenin 4 çocuuyla birlikte Türkiyeye getirilmesi için ambulans uçak gönderilmesi talimatn verdi. Gülüken ve çocuklar Samira, Leyla, Emir Ali ve Mahmut için dün sabah saatlerinde stanbuldan kalkan ambulans uçak sveçe hareket etti.

BABAN çN HASTANEMZ HAZIR

Bakan Koca, Twitter hesabndan, sveçe hareket eden uçan fotorafn paylaarak, Sevgili Leyla, sesini duyduk. Ambulans uçamz saat 06.00da havalanyor, sveçe geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazr. Cumhurbakanmzn, bütün halkmzn geçmi olsun dileklerini iletiyorum. çok sevgiler mesajn paylat.

Leyla Gülüken, Bakan Kocann paylamna yant vererek, Sayn bakanm Allah bin kere raz olsun sizden. Ne diyeceimi bilemiyorum. çok mutluyum babam ve ailem adna. yi ki varsnz. Bu süreçte bize her koulda yardm ettiiniz için size minnettarm ifadelerini kulland.

HASTALAR TÜRKYEYE GETRLD

Gülüken için Türkiyeden gönderilen uçak Malmö Sturup Havaalanna indi. Negatif basnçl sedyeyle Gülüken ambulans uçaa alnd. Gülükenin çocuklar, Samira, Mahmut ve Emir Ali de ayn uçaa bindirildi. Uçak, TS 11.00da havaland. Bu arada Salk Bakanl da Emrullah Gülükenin basnçl sedye ile ambulansa konulmasnn görüntülerini paylat.

Emrullah Gülükenin kz Samira Twitter hesabndan, Buraya gelen insanlardan, yazp destek çkan, durumumuzu soran herkese binlerce kez teekkür ederiz dedi. sveçte kalan Leyla ise, kendisine verilen maskenin fotorafn paylaarak, Ülkemizin maske brakmas, ne güzel bir ülkesin sen ifadelerini kulland.

LEYLA, HçBRMZN UNUTAMAYACAI BR EY YAPTI

Salk Bakan Fahrettin Koca, Twitter hesabndan yapt açklamada, Bir kz evlat, COVID-19 hastas babas için hiçbirimizin unutamayaca bir ey yapt. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçamz sabah sveçten hastamz ald. Birazdan Ankarada olacak. Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamz iyiletirdik. nallah Emrullah Bey de iyileecek ifadelerini kulland.

UçAK, ESENBOA HAVALMANINA ND

Gülüken ve 3 çocuunu tayan uçak, Ankara Esenboa Havalimanna saat 13.40ta indi. Salk görevlileri tarafndan bulunduu basnçl sedyeyle uçaktan alnan Gülüken, ambulansa tand. Gülüken ve çocuklar, daha sonra Ankara ehir Hastanesine götürüldü. Emrullah Gülüken, burada tedaviye alnrken, çocuklarnn da 14 gün karantinada tutulaca örenildi. Saat 06.00da balayan çalma, 7 saat 40 dakika sürdü.

Ana Sayfaya Git