Türkiye'de 3 ayda 107 bin kazada 808 kişi hayatını kaybetti

Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik Başkanlığı geçen Ağustos ayında meydana gelen kazaların Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıyan görüntülerini internet sitesi üzerinden paylaştı. Başkanlık verilerine göre son 3 ayda 682?si ölümlü olmak üzere 107 bin 12 kaza meydana gelirken, bu kazalarda 77 bin 331 kişi yaralandı, 808 kişi ise hayatını kaybetti.

Haberler 13.10.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüü, Trafik Bakanl geçen Austos aynda Adana, Adyaman, Aksaray, Ankara, Balkesir, Diyarbakr, Erzurum, Eskiehir, stanbul, Kastamonu, Manisa, Mu, Sakarya, Samsun, Siirt, Tekirda, Uak, Van ile Zonguldak da meydana gelen ve KGYS kameralarna yansyan trafik kazalarna ilikin görüntüleri ?hz kurallarna uysalard, bu kazalar olmayabilirdi notuyla paylat. nternet sitesinde yer alan görüntülerde sürücülerin ar hzl araç kullanmalar, kavaklarda geçi önceliine dikkat etmemeleri ya da dikkatsizlik sonucu trafik kazalarna kartklar görüldü.

3 AYDA 107 BN 12 TRAFK KAZASI

Trafik Bakanl?nn Temmuz, Austos ve Eylül aylarna ilikin kaza verilerine göre ise yurt genelinde 682 ölümlü, 49 bin 16 yaralamal, 57 bin 314 ise maddi hasarl trafik kazas meydana geldi. Toplamda 107 bin 12 kazann meydana geldii son 3 ayda 77 bin 331 kii yaralanrken, 808 kii ise olay yerinde hayatn kaybetti. Bu kazalardan 39 bin 762?sinde otomobil, 14 bin 377?sinde motosiklet, 11 bin 418?inde ise kamyonetler yer ald.

EN çOK KAZA STANBUL?DA MEYDANA GELD

Trafik Bakanl verilerine göre yine son 3 ay da en çok kaza meydana gelen iller stanbul, Ankara, zmir, Antalya, Bursa, Konya ve Mersin olurken, en az trafik kazas ise Idr, Ardahan ve Bayburtta yaand.

SÜRÜCÜ HATALARI VE KAZA NEDENLER

Emniyet Genel Müdürlüü Trafik Bakanl, yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarnda en sk görülen sürücü hatalarn ise öyle sralad:

Araç hzn yol, hava ve trafiin gerektirdii artlara uydurmamak, kavak geçit ve kaplamann dar olduu yerlerde geçi önceliine uymamak, erit izleme ve deitirme kuralna uymamak, arkadan çarpma, dönü kurallarna uymamak, krmz k veya görevlinin dur iaretinde durmamak, tat giremez trafik iareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavalamamak, yayalara geçi hakk vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, ar hzla araç kullanmak, geçme yasa olan yerlerden geçmek ve hatal ekilde veya yasak olan yerlere park etmek.

Ana Sayfaya Git