Türkiye’de Mahmut Özer, Belçika’da Mahmut Yıldırım!

Belçika’nın Vervier kentinde Hastanede kanser tedavisi gören Mahmut Özer, 3 Temmuz cuma günü yaşamını yitirdi. Mahmut Özer’in cenazesini vasiyeti üzerine Türkiye’ye getirmek üzere arkadaşı Süleyman Yarol, yurt dışındaki bir şirketle anlaştı. Belçika’dan dün Kayseri’ye uçakla gönderilen cenazeyi teslim alan Süleyman Yarol, ambulansla Erzincan’a getirdi.

Haberler 09.07.2015 - 17:57 Son Güncelleme : 09.07.2015 - 17:57

Belçikada kanserden ölen Mahmut Özerin cenazesi bir arkadaşı tarafından getirilip Erzincanda toprağa verildi. Belçikada yayın yapan internet sitesi ise, bu kişinin aslında Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım olduğunu ileri sürdü.

Belçikanın Vervier kentinde Hastanede kanser tedavisi gören Mahmut Özer, 3 Temmuz cuma günü yaşamını yitirdi. Mahmut Özerin cenazesini vasiyeti üzerine Türkiyeye getirmek üzere arkadaşı Süleyman Yarol, yurt dışındaki bir şirketle anlaştı. Belçikadan dün Kayseriye uçakla gönderilen cenazeyi teslim alan Süleyman Yarol, ambulansla Erzincana getirdi.

Kentin İnönü Mahallesinde Cami Kebirde bugün öğleyin Mahmut Özerle birlikte 2 kişinin daha cenaze namazı kılındı. Mahmut Özerin cenaze namazında hiç bir yakını bulunmazken, arkadaşı Süleyman Yarol öğle namazından çıkan cemaatle saf tuttu.

NE YEŞİLİ, ARKADAŞIM MAHMUT ÖZER

Süleyman Yarol gazetecilerin Cenaze Yeşilin mi? sorularına Ne alaka? 58 yaşındaki arkadaşım Mahmut Özer, Belçikada kanser hastalığından tedavi görürken öldü. Mahmutun kimsesi yoktu. Vasiyeti üzerine cenazesini getirdim yanıtını verdi. Ancak cenaze nakil belgesinde Mahmut Özerin 62 yaşında olduğu dikkati çekti.

Cenaze namazının ardında Mahmut Özer, arkadaşı Süleyman Yarol ve mezarlık görevlileri tarafından Terzibaba Mezarlığında toprağa verildi. Süleyman Yarolun, cebinden çıkardığı küçük fotoğraf makinesiyle, defini izleyen ve sorular yönelten basın mensuplarının fotoğraflarını çekmesi dikkat çekti. Cenazenin toprağa verilmesinden sonra da Süleyman Yarolın görevlilere, Mezarın başına sadece Mahmut Özer yazın. Doğum, ölüm tarihleri yazılmasın dediği duyuldu.

KONSOLOSLUK BELGESİ

Mahmut Özer için Brüksel Başkonsolosluğu tarafından verilen cenaze nakil belgesinde, anne- baba isimleri Ayşe- Ahmet yazıldı.

Erzincanda 10.12.1953 tarihinde dünyaya geldiği yazılan belgede Mahmut Özerin cenazesine otopsi yapılmadığı, nakil işlemini Diyanet Fani Cenaze Şirketinin yapacağı ve Yozgatın Boğazlıyan İlçesine götürüleceği belirtildi.

İNTERNET SİTESİNDEKİ İDDİA

Bu arada Belçikada yaşayan Türklere yönelik haberler yapan belturkhaber adlı internet sitesi, Mahmut Özer adına düzenlenen kimlikle Belçikanın Vervier şehrinde yaşayan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırımın, geçen cuma günü kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini ileri sürdü. Hasta yatağında çekilen bir fotoğrafa da yer veren bu internet sitesi, Yeşil olduğunu ileri sürdüğü Mahmut Özerin 3 ay hastanede tedavi gördüğünü yazdı.

Belçikada yayın yapan gazetetürk.be adlı site ise, cenaze töreninden fotoğraf ve görüntü paylaştı. Burada ölen kişinin Mahmut Özer olduğu ve kimsesinin bulunmadığı belirtildi. Cenaze namazı hastane önünde yaklaşık 10 kişinin katıldığı bir tören ile kılınan Özerin cenazesinin memleketi Erzincana gönderildiğini belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır