Türkiye'deki çocukların yüzde 49'unun sosyal medyası var

Ajans Press’in, Sorumlu Dijital Ebeveynlik Araştırması verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Türkiye’deki çocukların yüzde 49’unun bir sosyal medya hesabı olduğu ortaya çıkarken, kullandıkları en popüler sosyal ağ yüzde 83 ile Instagram oldu.

Haberler 20.10.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Medya takip kurumu Ajans Press, sosyal medya ile alakal basna yansyan haber adetlerini inceledi. Ajans Pressin basn arivinden derledii bilgilere göre bu yl sosyal medya ile alakal basna 161 bin 706 haber yansd tespit edildi. çocuklarn sosyal medya kullanm ile alakal basnda çkan haber says ise 10 bin 819 olarak kaydedildi.

NESL SOSYAL MEDYADA

Ajans Pressin, Sorumlu Dijital Ebeveynlik Aratrmas verilerinden elde ettii bilgilere göre, Türkiyedeki çocuklarn sosyal medya kullanm raporu belli oldu. Rapora göre Türkiyedeki çocuklarn yüzde 49unun bir sosyal medya hesab olduu ortaya çkarken, kullanlan en popüler sosyal alar yüzde 83 ile Instagram, yüzde 73 ile Facebook, yüzde 56 ile Youtube ve yüzde 29 ile de Twitter oldu. Aratrmada ebeveynlerin dijital dönüüme ayak uydurmada zorland, ebeveynlerin yüzde 63ünün sosyal medyada çocuklaryla arkada olduu saptand. Ajans Press, aratrma ile ilgili, Ebeveynlerin sosyal medya kullanm ile alakal endieleri de bulunurken, yüzde 43ü çocuklarnn sosyal medya hesabndaki hangi bilgilerin herkese açk olduunu bilmiyor. ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git