Türkiye'deki orman yangınları özverili çalışmalarla kontrol altına alınıyor

Antalya, Adana, Mersin, Muğla ve Osmaniye başta olmak üzere ülke genelinde son 6 günde 132 orman yangını çıktı

Haberler 03.08.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelinde 28 Temmuz-2 Austos tarihlerinde 36 ilde çkan 132 yangndan 125i, havadan ve karadan etkili müdahalelerle kontrol altna alnd.

Türkiye genelinde son 6 günde özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerindeki kentlerde çok sayda orman yangn çkt.

Antalya, Adana, Mersin, Mula ve Osmaniye bata olmak üzere bu süreçte 36 ilde çkan 132 yangndan 125i, ekiplerin hava ve karadan özverili müdahaleleriyle kontrol altna alnd veya söndürüldü.

Antalya, Mula ve Ispartada devam eden orman yangnlarna ise 13 su atar uçak, 3 idari uçak, 9 HA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, bir insansz helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 150 i makinesi ve 5 binin üzerinde personelle müdahale ediliyor.

DOU AKDENZ YANGINLARI KONTROL ALTINDA

Adanada, Alada ve Kozan ilçeleri bata olmak üzere 22 noktada çkan yangnlardan birçou kontrol altna alnd, bir ksm da tamamen söndürüldü.

Mersinde Aydnck ve Silifke ilçeleri bata olmak üzere 9 farkl alan, Osmaniyede 5, Hatayda da 3 noktada çkan orman yangnlar söndürüldü veya kontrol altna alnd.

ANTALYA, MULA VE ISPARTADA 7 YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Son 6 günde Antalyada 15, Mulada 10 ve Ispartada bir orman yangn çkt.

Bu yangnlardan 19unu kontrol altna alan ekipler, 3 ilde 7 yangna hava ve karadan müdahaleyi sürdürüyor.

Antalyann Alanya ve Gündomu ile Manavgat ve Akseki ilçelerindeki 2 noktada süren orman yangnlarn kontrol altna alma çalmalar devam ediyor. Zaman zaman yerleim yerlerini de tehdit eden yangnlar kontrol altna alma çalmalarna, karadan müdahalenin yan sra helikopter ve uçaklarla da havadan destek veriliyor. Evlerinden tahliye edilen vatandalarn büyük ksm da yurtlarda konaklyor.

Mulann Marmaris, Köyceiz ve Seydikemer ile Milas-Bodrum ilçelerinde 4 yangna da hava ve karadan müdahale sürüyor. Özellikle Marmaris ilçesi Armutalan Mahallesi irinyer mevkisindeki ormanlk alanda 5 gün önce çkan yangn nedeniyle baz mahallelerdeki evler tedbir amaçl tahliye edildi.

Ispartada da Sütçüler mevkisinde çkan yangn kontrol altna alnmaya çallyor.

YANGINLA MÜCADELEYE AZERBAYCANDAN DESTEK

Orman yangnlarna müdahaleye, Azerbaycan Olaanüstü Haller Bakanlna bal 100 kiilik ekip de destek veriyor.

Ekiplerin ortak yürüttüü çalmalarla 7 orman yangnna hava ve karadan müdahale devam ediyor.

Ana Sayfaya Git