Türkiye’nin yüzde 49'u gece yatarken kapıyı kilitlemiyor

Kale Endüstri Holding ve araştırma şirketi Futurebright işbirliğiyle sekiz ilde 3,150 kişiyle yüz yüze görüşülerek hayata geçirilen Türkiye’nin Güvenlik Alışkanlıkları araştırmasına göre Türkiye’nin yüzde 38’i evden çıkarken, yüzde 49’u ise gece yatarken kapıyı kilitlemiyor.

Haberler 08.10.2018 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aratrmaya katlanlara yaam meknlarnn güvenlii konusunda en büyük endieleri sorulduunda ise yüzde 75i evine, yüzde 81i i yerine hrsz girmesinden endie ettiini söylüyor. Aratrma sonuçlarn deerlendiren Kale Kilit Sat ve Pazarlama Direktörü Aziz Emre Günel, Bu aratrma ile herkese kolayca önlem alabileceklerini hatrlatmak istiyoruz. Öncelikle kapmz kilitlemeliyiz çünkü kilitlenmeyen kap, kapal deildir. Dier yandan, gelitirilmi ürünler ile güvenlik araçlarmz sürekli güncellemeliyiz. Tüm ürün ve hizmetlerimizin amac kötü niyetli giriimleri kapnn dnda brakmak dedi.

Ev güvenlii denilince akla kap ve kilit, i yeri güvenliinde ise kamera ve alarm geliyor

Güvenli yaam alkanlklar edinmek konusunda farkndalk oluturmak hedefiyle yaplan aratrmann, imdiye kadar bu alanda gerçekletirilmi en kapsaml tüketici aratrmas olma özellii tad belirtildi. Sonuçlara göre Türkiyede ev güvenlii denilince, katlmclarn yüzde 36s kullanlan çelik kapnn, yüzde 19u ise kap kilidinin salam olmas gerektiini vurgularken, yüzde 17lik bir kesim de, kamera sistemlerini tercih ettiini söyledi. yeri güvenliinde ise akla gelen güvenlik çözümleri yüzde 34 ile kamera sistemi, yüzde 30 ile alarm sistemi ve yüzde 15 ile kap kilidinin salam olmas eklinde sraland.

Aratrma, iyerlerinin evlere göre daha uzun süredir alarm sistemlerini kullandn ortaya koyarken, be yldan fazla süredir alarm sistemi kullanma orannn ise evlerde yüzde 10, i yerlerinde de yüzde 32 olduunun altn çizdi.

çelik kap güvenlik seviyeleri bilinmiyor, silindir sadece istisnai durumlarda deitiriliyor

Aratrma sonuçlar evlerde güvenliin çelik kaplara ve kilitlere emanet edildiini gösterse de, kullanclarn kaplarnn ve kilitlerinin güvenlik seviyesi hakknda yeterince bilgiye sahip olmad da dikkat çekiyor. Aratrmaya katlanlarn yüzde 40 çelik kap markalarnn güvenlik seviyelerinin farkl olduunu bilmediini söylüyor. Kilit güvenliinin önemli bir parças olan, halk dilinde kilit göbei diye tabir edilen silindirler; aratrmaya göre, sadece tanma, eve hrsz girmesi ve anahtar kaybetme gibi istisnai durumlarda deitiriliyor, güvenlik seviyesini artrmak için silindir deitirme alkanl bulunmuyor.

Ev ve i yerlerine hrsz girmesinden korkuluyor ancak temel güvenlik önlemleri alnmyor

Türkiyenin ev ve i yeri güvenlii konusunda en büyük kaygsnn hrszlk olduu belirtilen aratrmada, evlerin yüzde 75i ve iyerlerinin yüzde 81inin en çok hrsz girmesinden endie ettii vurgulanyor. Aratrmaya katlanlarn yüzde 56snn yakn çevresinde hrszlk olay yaanm olmas bu kaygy destekliyor. Hrsz girme kaygs olanlarn yars ise (yüzde 50) aslnda hrszla karlamaktan kayg duyduklarn ifade ediyor. Hrszla karlama kaygs kadnlarda yüzde 56 ile daha yüksek bir orana çkyor. Hrszla karlamann aile bireyleri üzerinde ciddi psikolojik etkileri olan büyük bir kayg olduunu ortaya koyan aratrma; mahreme eriilmesinin, evdeki eyalara yabanc bir elin demesinin de bal bana kayg unsuru olduunu ortaya koyuyor. Aratrmaya katlanlarn yüzde 75i komusuna anahtarn emanet etmediini belirtiyor. Tüm bu kayglara ramen, aratrma sonuçlar baz temel önlemlerin alnmadn da gösteriyor. Katlmclarn yüzde 38i evden çkarken, yüzde 49u ise gece yatarken kapy kilitlemediklerini belirtiyor.

Aziz Emre Günel: Ev ve i yerlerinde güvende hissetmek için insanlar entegre çözümler bekliyor

Aratrma sonuçlarna göre, katlmclarn yüzde 61inin kendilerini güvende hissetmek için birden fazla güvenlik ürününe ihtiyaç duyduunu belirten Kale Kilit Sat ve Pazarlama Direktörü Aziz Emre Günel, unlar söyledi:

Bu da bize güvenliin entegre bir kavram olduunu gösteriyor. Kale Endüstri Holding, Türkiye ve yakn corafyann entegre güvenlik çözümleri sunan tek irketi. Kilit ve silindir ile balayarak ürün gammz çelik kap, yangn kaps, çelik kasa, alarm, kamera ve pencere sistemleri ile gelitirmemizin sebebi bu. Bu anlamda, bizim sektörün lideri olarak en önemli katkmz bu entegrasyonu salamak. Bu sistemler birbiriyle uyumlu ve balantl çaltnda güvenlik çok daha kuvvetli bir ekilde salanm oluyor. eklinde konutu.

Kötü niyetli giriimlere kar önlem alma farkndaln yaratmak istiyoruz

Kale Endüstri Holding olarak tüm ürün ve hizmetlerini hrsz kapda durdurmak için tasarladklarn vurgulayan Günel, öyle devam etti:

çelik kapmz, kilit ve silindirlerimiz, alarm ve kamera sistemlerimizin amac kötü niyetli kiileri, hane halk ile bir karlama olmadan kapda caydrmak. Bu aratrma vesilesiyle herkese önlem almay hatrlatmak istiyoruz. Öncelikle kapy kilitlemek gibi temel önlemlerimizi alalm çünkü her zaman vurguladmz gibi; kilitlenmeyen kap, kapal deildir. Dier yandan hrszlarn en sk kulland yöntemlere kar gelitirdiimiz yeni teknoloji silindirler, yüksek güvenlik seviyesinde çelik kaplar, alarm ve kamera gibi ürün ve hizmetlerimizi tercih ederek sevdikleriniz ve iyerleriniz için çok daha güvenli alanlar yaratmak mümkün.

çelik kapnn kalite seviyesi, kilidin ve silindirin ise güvenlik seviyesi kap güvenliini etkiliyor

Kaplarn güvenliini salamak için üç temel unsura dikkat edilmesi gerektiine dikkat çeken Günel, sözlerini öyle bitirdi:

çelik kapnn, kilidin ve silindirin güvenlik seviyesi kapnn güvenliini etkiliyor. Silindirin ve kapnn güvenlik seviyesinin yüksek olmas, kötü niyetli giriimlerde en sk kullanlan iki yöntem olan silindiri krmak ve kapy gerdirerek açmak gibi giriimleri önlemek açsndan son derece önemli. Oysa aratrma sonuçlar kap güvenliinin en belirleyici unsurlarndan olan silindiri sadece tanma, eve hrsz girmesi ve anahtar kaybetme gibi istisnai durumlarda deitirdiimizi gösteriyor.

Kötü niyetli giriim yöntemleri deiiyor, biz de silindirlerimizi sürekli yeni teknoloji ile gelitiriyoruz. Nasl ki cep telefonlarmz yeni teknoloji ile sk sk güncelliyoruz; güvenliimizin en önemli araçlar olan kilit, silindir ve çelik kaplarmz da güvenlik seviyesi daha yüksek yeni teknoloji ürünlerle güncellememiz gerekiyor. Üstelik kaplarmzn kilit ve silindirlerini deitirmemiz son derece kolay. Dier yandan; yangn, fite veya ocakta bir ey unutmak gibi kayglara kar alnabilecek önlemler konusunda da farkndalk yaratmak istiyoruz. Türkiyede alarm abonelii sistemleri daha çok hrszlar için caydrc olma özellii ile biliniyor. Aslnda duman, su veya gaza duyarl dedektör alarm sistemi sahiplerini annda uyararak, duygusal ve maddi hasar önlemeye yardmc oluyor.

Ana Sayfaya Git