TV Net'te Atatürk'e hakaret eden Sülayman Yeşilyurt tutuklandı

TV Net'te Derin Tarih isimli programda Atatürk' e hakaret ettiği belirlenen Süleyman Yeşilyurt, teslim olması akabinde tutuklandı

Haberler 12.05.2017 - 20:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TV Nette Derin Tarih isimli tarih ptogram yaklak bir haftadr gündemi zorlamakta. Tarihe dayal programda geçtiimiz bölüm de Atatürke hakaret dosyas yaynlanmt. Süleyman Yeilyurt, program srasnda Atatürke hakaret ettii gerekçesiyle hakknda yakalama karar çkartlmt. Hakknda yakalama karar çkartlan Yeilyurt, bugün teslim oldu. Halk kine sürüklemek suçundan geçtiimiz gün hakknda yakalama karar çkartlan Yeilyurt, teslim olmas akabinde tutukland.

TVnetteki Derin Tarih adl programda Mustafa Kemal Atatürke yönelik sözlerinin ardndan Atatürkün hatrasna alenen hakaret ve Halk kin ve dümanla alenen tahrik etme suçlarndan hakknda tutuklamaya yönelik yakalama karar çkarlan Süleyman Yeilyurt Bakrköy Adalet Sarayna gelerek teslim oldu. Yeilyurt kaçmadn, Atatürke hakaret etmediini savundu.

Yeilyurt, Kaçmadm. Bir meczupla beni kartrdlar. 7 ay önce videosu çekilmi. Onun fotorafyla beni yan yana koydular. O kaçyor, ben kaçmyorum. Benim onunla ne alakam var? Yalnz burada çifte standart var. Ben o programa konuk olarak gittim. Moderatörler yok. Hakkaniyet olmas lazm. imdi o insanlar meydanda yok. 4 gündür evde polis bekliyorum. çocuklarma dedim ki Ben gidiyorum artk. Dayanamayacam. Kaçmadm, buradaym. Bu bilinsin dedi.

Ana Sayfaya Git