Üç başkana ceza geldi!

Şırnak'ta AK Partili üç belediye başkanı, ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla yargılandıkları davada suçlu bulundu. 32 kişinin yargılandığı davada sanıklara 3 yıldan 4 yıla kadar değişen sürelerde hapis cezaları verildi.

Haberler 13.01.2022 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak 1. Ar Ceza Mahkemesi, rnakn Uludere Belediyesi ile bu ilçeye bal Hilal ve enoba belde belediyelerinin ihalelerinde rüvet alnp verildii ve ihalelere fesat kartrld suçlamasyla 32 sank hakknda 2013 ylnda açlan davay karara balad.

Deutsche Welle Türkçeden Eray Görgülü imzasyla yaymlanan haberde, 6 Ocakta son durumas yaplan davada aralarnda rnak Uludere Belediye Bakan Sait Ürek, Hilal Belediye Bakan Cevher Benek ile bir önceki dönem enoba Belediye Bakanl görevinde bulunan Sabri Babat hakknda ihaleye fesat kartrma suçundan 3 yldan 4 yl 5 aya kadar deien sürelerde hapis cezas verildi.

KARDEYLE BRLKTE RKET KURMU

2011 ile 2012 yllarnda yaplan ihalelere ilikin suçlamalarn yer ald iddianame ve bilirkii raporlarnn ayrntlar da mahkeme kararyla ortaya çkt. Kararda yer alan tespitlere göre u anda Uludere Belediye Bakanln yürüten Sait Ürek, 2012 ylnda Uludere lçe Bakan Yardmcl görevinde bulunduu dönemde enoba ile Hilal belde belediyelerinin kanalizasyon yapm, kanalizasyon için inaat malzemesi alm, yol, duvar ve sulama kanallar yapm ii ihalelerine fesat kartrd. Sait Ürekin, kardei Hüseyin Ürek ile birlikte kurduu irketle ihalelere girdii, ayn zamanda Mustafa Ürek ve Hasan Ürek kardelerin kurduu dier irketle birlikte hareket ettii ve rekabet ortamn engelledii tespit edildi. Bu ekilde TCKnn 235. maddesinde tanmlanan ihaleye fesat kartrma suçunu iledii hükmüne varlan Sait Ürek hakknda 3 yl 1 ay 15 gün hapis cezas verildi.

RÜVET ALMAK SUçUNDAN DA HAPS CEZASI

2009 ylndan bu yana Hilal Belediye Bakanln yürüten Cevher Benek de, belediyenin içme suyu ebeke yapm ile kanalizasyon yapm ihalelerine fesat kartrmakla suçland. Benek, ihaleye katlmak isteyen veya katlan kiilerin ihale artlarn ve özellikle fiyat etkilemek için aralarnda açk veya gizli anlama yapmak suretiyle üzerine atl ihaleye fesat kartrma suçunu iledii gerekçesiyle 3 yl 1 ay 15 gün hapis cezasna çarptrld. Benek hakknda ayrca, sanklardan birinden rüvet almak suçundan da 3 yl 4 ay hapis cezas verildi.

çLER BAKANLIINA BLDRM YAPILACAK

Mahkeme kararnda ayrca u anda belediye bakanlklar devam eden Sait Ürek ve Cevher Benek hakknda mahkumiyet kararlarnn kesinlemesi beklenmeksizin görevden alnmalar için çileri Bakanlna bildirimde bulunulmasna karar verildi. Öte yandan 2007 ile 2019 yllar arasnda enoba beldesinin belediye bakanln yapan Sabri Babat hakknda ise, ihale yetkisi olduu belediyenin kanalizasyon yapm ilerine ilikin açlan ihalelere fesat kartrma suçundan 4 yl 5 ay 10 gün hapis cezasna hükmedildi.

Ana Sayfaya Git