Diyarbakır'da polis üç dilde "Evde kal" anonsu yaptı

Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında vatandaşlar, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda Türkçe, Kürtçe ve Zazaca anonslarla uyarıldı.

Haberler 30.03.2020 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Emniyet Müdürlüü ekiplerinin, 65 ya üstü ve kronik hastal olanlarn sokaa çkmasnn snrlandrlmasnn ardndan yürüttüü çalmalar sürüyor.

POLSN ANONSLARI

Bu kapsamda ekipler, araçlardan, merkez Sur, Yeniehir, Kayapnar ve Balar ilçelerinde younluk bulunan alanlarda, Türkçe ve Kürtçe anonslarla vatandalar evlerinde kalmalar konusunda ikaz etti.

Ekipler, Zaza kökenli vatandalarn yaad Eil, Ergani, çermik ve Dicle ilçelerinde ise anonslarna Zazacay da ekleyerek üç dilde anons yapyor.

Ekipler, anonslarda u ifadeleri kulland: Deerli vatandalarmz, evlerinizde kalmanz sizin ve sevdiklerinizin sal açsndan önemlidir. Bu sebeple zorunlu haller dnda darya çkmamanz rica ediyoruz. Lütfen evlerimize dönelim. Deerli Diyarbakrl vatandalarmzdan ricamzdr.

VATANDALAR KURALA UYDU

Buarada yetkililer tarafndan yaplan çarya kulak verildii ve ehrin birçok noktasnda sessizliin hkim olduu görüldü.

Vatandalarn youn olarak bulunduu Sanat Soka bata olmak üzere Tarihi Ulu Cami çevresi, Hazreti Süleyman Cami alan ve Hasan Paa Hann da hem esnaflar hem de insanlar yaplan uyarlara kulak verip evde kald.

Ana Sayfaya Git