Üç kimliğiyle dolandırıcılık

Haberi olmadan doktor, avukat ve uzman çavuş oldu. Adına sahte doktor, avukat ve uzman çavuş kimliği düzenlendi, birçok insan dolandırıldı

Haberler 20.09.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan Rauf Bulut, kimlik numaras dolandrclarn eline geçince adna birçok dava dosyas açlmaya balad. Sat sitesi üzerinde kendisinin doktor, avukat ve uzman çavu kimliiyle farkl insanlar dolandrd ortaya çkan Bulut, hayatnn okunu yaad.

Diyarbakrda yaayan Rauf Bulut isimli bir vatandan kimlik numaras dolandrclarn eline geçti. 3 ayda adna açlan dolandrclk dosyalar ve telefonuna gelen aramalardan dolay karakola ikayetçi olan Bulut hayatnn okunu yaad. Adna doktor, avukat ve uzman çavu kimlii ile birçok sitede sat yapld ve vatandalarn dolandrldn örenen Bulut yetkililere seslenerek evinde huzur kalmadn kaydetti. Haberi olmadan birçok olaya karan Bulut, imdilerde tehdit edilmeye balad.

LKOKUL MEZUNUYUM ADIMA DOKTOR, AVUKAT VE UZMAN çAVU KML çIKTI

Bulut, ilkokul mezunu olduunu ve adna tasarlanan sahte doktor, avukat ve uzman çavu kimliinden haberi olamadn ve birçok vatandan kendisinin dolandrc olduunu zannettiini kaydetti. Bulut, Bundan bir buçuk ay öncesinden Adyaman Kahtadan bir kii beni arad, polis memuru olduunu ve telefon dolandrcl yaptm söyledi. Adama inanmadm, dolandrc sandm yüzüne telefonu kapattm. Tekrardan arad, bir sitede dolandrclk yaptm söyledi, bunun ben olmadn söyledim. Bende 155i aradm beni arayann numarasn istediler, sonra bana dönü yaparak dolandrc olabilir olmaya da bilir diyerek dikkat etmemi söylediler. Üzerinden bir buçuk ay daha geçti, karakoldan beni çardlar, ne i yaptm sordular çiftçi ve ilkokul mezunu olduumu söyledim. Bana orada doktor kimliim olduunu söylediler. Adma doktor kimlii düzenlenmi, ben milleti al veri sitesinden dolandryormuum. Kimlik kartna baktk fotoraftaki ben deildim, ayn zamanda gün ve ay doum günümde tutmuyordu. Sadece benim kimlik numaram ve adm kullanm. fademi verip dolandrcdan ikayetçi oldum. Aradan bir hafta geçmedi tekrardan beni çardlar, stanbuldan 3 dosyam geldiini söylediler. Al veri sitesinden televizyon ve telefon istemiim uzman çavu, avukat ve doktor kimlii ile milleti dolandrdm söylediler. Dün de biri daha babam aram ve sert kayaya çarptmz söyleyerek tehdit etmi. Babamda beni arad birinin onu aradn ve sevgilisini dolandrdm söyledi. Ben de o kiiyle iletiime geçtim, dolandrc olmadm ilkokul mezunu olduumu söyledim. Kimlikte fotoraf, doum tarihi uyumuyor, kimlik numaram kullanyor. Bütün vatandalara sesleniyorum, bu kiilere inanmasnlar benim kimlik numaram ve adm kullanyorlar, hesaplar bana ait deil, kendi kafalarna göre araç ruhsat yapmlar benim arabam diye teminat olarak milleti kandryor. Yetkililer bir an önce bu kiiyi bulsunlar, bu i çözülsün artk, evde huzurum kalmad psikolojim bozuldu dedi.

Ana Sayfaya Git