Uçakta pcr zorunlu!

Uçakla şehirler arası seyahat edecek olan aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde Kovid-19 geçirmemiş kişilerden PCR testi istenilmesine devam edilecek.

Haberler 17.01.2022 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgeye göre, asz veya a sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastal geçirmemi kiilerin, belirli alanlara girilerinde veya toplu ulam araçlaryla seyahatlerinde azami 48 saat öncesine ait negatif PCR testi ibrazna dair uygulama, Salk Bakanl Halk Sal Genel Müdürlüünün yanl anlalmalar gidermeye yönelik deerlendirmelerine uygun ekilde yeniden düzenlendi.

Genelgede, asz veya a sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastal geçirmemi kiilerden, PCR testi istenecek ve istenmeyecek durumlar belirtildi.

UçAKTA PCR ZORUNLULUU

Buna göre, huzurevi, bakmevi, sevgi evleri ile ceza ve tevkif evlerinin asz veya son 180 gün içinde hastal geçirmemi çalanlar, belirlenen durumlarda ceza ve tevkif evlerindeki tutuklu ve hükümlüler, yurt dna seyahat edecek kiiler (seyahat edilecek ülkenin belirledii kurallar dorultusunda) için PCR testi ile tarama yaplmasna devam edilecek.

Halk Sal Genel Müdürlüünün deerlendirmesi uyarnca uçakla ehirler aras seyahat edecek olan asz veya a sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastal geçirmemi kiiler için de PCR testi uygulamas sürecek.

AISIZ VEYA AI SÜREC

Asz veya a sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastal geçirmemi kiilerden, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katlacaklara, Milli Eitim Bakanl okullarnda görev yapmakta olan personele (öretmen, servis oförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel i yerlerinde çalanlar ile kamu ve özel kurumlar tarafndan düzenlenen örenci kamplarna katlacaklara ise PCR testi ile tarama yaplmayacak.

Ana Sayfaya Git