Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali online yapılacak

Uçan Süpürge Vakfı, bu yıl “Doğa” temasıyla gerçekleştirilecek olan 23'üncü Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin koronavirüs salgını nedeniyle online yapılacağını duyurdu.

Haberler 06.04.2020 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uçan Süpürge Vakf tarafndan 23üncüsü düzenlenecek olan Uçan Süpürge Uluslararas Kadn Filmleri Festivali, bu yl koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle online yaplacak. Bu yl ki temas Doa olarak belirlenen festival, 7-14 Mays tarihleri arasnda Uçan Süpürge Vakf internet sitesi üzerinden ve sosyal medya hesaplarndan online yaplacak.

Uçan Süpürge Vakfnn sosyal medya üzerinden konuya dair yapt açklamada, u ifadelere yer verildi: Bu yl temay Doa olarak planlamtk. Ama içinde yaadmz günlerde; doadan, doayla kurduumuz ilikiden bamsz olmayan bu salgn gündemini tema olarak almaya karar verdik ve temamz evde kaldk olarak deitirdik. Festivali daha önce planladmz tarihlerde, 7-14 Mays tarihleri arasnda Uçan Süpürge Vakf internet sitesi üzerinden ve sosyal medya hesaplarndan online olarak yapyoruz.

SNEMANIN YABANCISI DEL

Bütün dünya bir salk krizinden geçerken, evde kalmak ilk tedbir oldu. Salgn, salk sistemine dair sorunlarla birlikte ekonomik ve toplumsal boyuttaki pek çok sorun yakc bir halde gündemimize getirdi. Evde kal paylamlarn yaparken evde kalmann yalnzca bireysel önlemlerimizle mümkün olamayacan biliyoruz. Hayat eve sar, evde kal belki ama ilerine gitmek zorunda olanlarn kendi olaanüstü hallerini ilan etmeleri mümkün mü? Dünya ilk kez bir krizde deil, ama bu kez hep birlikte kaçyor, kapanmaya, saklanmaya çalyoruz. Apokaliptik filmler, bize buna benzer senaryolar yllardr gösterir, sinemann yabancs deil bu hal, lakin biz almakta zorlanyoruz.

Evde kaldk demenin deneyimini hep birlikte anlatabilmek, sözü görüntüye de yanstabilmek için kendi videolarmzla festival filmimizi kendimiz oluturalm istiyoruz. Adna ne derseniz, Korona günlerinde evde kadn olmak da diyebiliriz, Korona günlüü de... Siz de bu filmde olun, festivalde hepimizin filmini gösterelim, hatta bu günleri kadn tarihi sayfalarna ekleyelim.

Festivale katlmak isteyenler, videolarn online.ucansupurge.festivali@gmail.com adresine gönderebilir.

Ana Sayfaya Git