Ücretli öğretmene özel eğitim desteği

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel eğitim kapsamında görevlendirilen ücretli öğretmenlerin tamamına özel eğitim ile ilgili mesleki gelişim eğitimi verecek. 81 ilde özel eğitim okullarında, özel eğitim sınıflarında, evde veya hastanede alanında ders ücreti karşılığında görev yapan 14 bin 643 öğretmenin tamamına yönelik düzenlenecek eğitimler ücretsiz olacak. Bu kapsamda çevrimiçi olarak verilecek 10 saatlik eğitimlerin 25 Ocak-12 Şubat 2021 tarihleri arasında tamamlanması hedefleniyor.

Haberler 25.01.2021 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüü tarafndan düzenlenecek eitimlerde özel eitimde temel kavramlar, özel eitim öretim yöntem ve teknikleri, özel eitim ihtiyac olan örencilerin uzaktan eitim süreçleri, özel eitim ihtiyac olan örencilere yönelik ortam ve materyal uyarlamalar, bireyselletirilmi eitim program (BEP) gelitirme süreçleri konularnda bilgilendirme yaplmas ve öretmenlerin sahip olduklar bilgi ve becerilerin güncellenmesi hedefleniyor.

Konu ile ilgili bir deerlendirme yapan Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk unlar söyledi:

ÖZEL ETM

Bakanlk olarak tüm örencilerimize bu süreçte sürekli destek olmaya çalyoruz. Benzer ekilde öretmenlerimizin Covid-19 salgn günlerinde eitim süreçlerine destek olmak için de eitimler düzenliyoruz. Bu kapsamda özel eitim örencilerimizin eitiminde öretmenlerimizin farkndal ve yeni koullara adaptasyonu çok daha kritik öneme sahiptir. Bu nedenle 81 ilde özel eitim okullarmzda, özel eitim snflarmzda, evde veya hastanelerde örencilerimizin eitimlerine destek olan 14 bin 643 ücretli öretmenimizi de bu eitimlerden yararlandrmak istedik. Ücretli öretmenlere yönelik ilk defa böyle bir eitim düzenleniyor. Bu kapsamda görevlendirilen öretmenlerimizin özel eitim ile ilgili bilgilerini güncellemeyi ve Covid-19 salgn günlerinde yeni uygulamalar konusunda bilgilendirmeyi hedefliyoruz. Eitimler pazartesi günü balayacak ve ikinci dönem balayana kadar tamamlanacak. Süreci koordine eden Bakan Yardmcm Mahmut Özere ve Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüümüze teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git