'Üçüncü ittifak' için görüşme Ankara'da yapıldı

HDP'nin hafta sonu yaptığı çağrıyla dün Ankara'da bir araya gelen sosyalist parti ve yapılar bir görüşme gerçekleştirdi.

Haberler 19.01.2022 - 04:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aralarnda Türkiye çi Partisi ve Emek Partisinin de olduu sol siyasi partiler HDPnin çarsyla Ankarada bir araya geldi.

Saat 14.00te balayan toplantnn yeri basnla paylalmad. Toplantya HDP adna E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar katlrken dier partilerden 2-3 kiiden oluan temsilcilerin yer ald örenildi. HDP yetkilileri toplantya genel bakan düzeyinde katlm yapldna dikkat çekerek bu temsiliyetin yaplan çarya verilen önemin göstergesi olduuna dikkat çekti.

TOPLANTIYA KATILANLAR

HDP geçtiimiz hafta EMEP, TKP, TP, TÖP, SMF, Halkevleri, EHP ve SOL Partiye çar yapmt. SOL Parti dnda dier parti ve oluumlarn genel bakan ve MYK üyesi düzeyinde katlm gösterdii örenildi.

HDP Grup Bakanvekili Saruhan Oluç toplantyla ilgili yapt açklamada unlar söylemiti:

Ankarada bir toplant gerçekletirilecek. Bu toplantda 8 siyasi parti ve HDP katlacak ve orada Türkiyenin gündemi konuulacak. Bu ekonomi politikalarnn yaratt sorunlar karsndaki mücadelenin ve demokrasi eksikliinin, demokrasisizliin yaratt sorunlara kar mücadelenin nasl verilecei tartlacak. Elbette bu tartmann bir parças da 2023te yaplmas gereken seçimler olacak. Seçimlerde nasl bir tutum alnmas gerektii de konuulacak. Yani Türkiyenin bütün meseleleri konuulacak. Ondan sonra katlan partilerle ortak bir açklama yaplr herhalde. En aznda sürecin nasl devam edecei bilgileri paylalr.

Liste yanmda yok bu toplantya 8 parti katlacak, art HDP. Bunlardan birini eksik söylersem yanl olur diye açklayaym listeyi. Mecliste grubu olan partiler yok. Bu esas itibariyle ad kimi demokrasi ittifak kimi zaman halk ittifak olarak adlandrlyor. Üçüncü yol, üçüncü ittifak araynn nasl olabileceine dair görü alverii yaplacana dair bir toplant olacak. Millet ttifak içinde yer alan partiler bu toplantda olmayacaklar.

SOL PART KATILMAYACAINI AçIKLAMITI

SOL Parti, HDPnin çarsyla yaplacak çalmann parças olmadn yazl bir açklama ile duyurmutu. Açklamada, Bu aamada hangi koullarda yaplaca belli olmayan seçime ilikin bir ittifak tartmasna girilmesinin doru bulunmad belirtilen SOL Parti açklamasnda, Partimiz tüm muhalefet güçleriyle dayanma içinde mücadelesini sürdürecektir ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git