Ucuz diye alınıyor ancak uzmanlar uyarıyor

Peş peşe yapılan "sahte parfüm" operasyonları devam ederken Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Şule Güngör, “Sahte parfüm sadece cilt hastalıklarına yol açmıyor. Cilt hastalıklarından kan hastalıklarına kadar, mesane kanserine kadar her türlü kanserojen hastalığa yol açabilir" dedi.

Haberler 17.04.2021 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Jandarma ve polis son günlerde pe pee sahte parfüm operasyonu düzenliyor. Son olarak 3 ilçede düzenlenen sahte parfüm operasyonunda piyasa deeri 18 milyon 452 bin 960 lira olduu tespit edilen 21 bin 432 adet sahte parfüm ele geçirildi. Uzmanlar sahte parfümün körlükten kansere kadar birçok salk sorununa neden olabileceini söylüyor. Florence Nightingale Hastanesi Dermatoloji Uzman Doç. Dr. ule Güngör, güvenilir olmayan ürünlerden uzak durulmas gerektiini söylerken, birçok vatanda orijinal parfüm fiyatlarnn çok pahal olduunu ve bu yüzden ucuz parfümlere yöneldiklerini belirtti.

çERN BLMEDMZ BR EY TENMZE SÜRÜYORUZ

Sahte parfüm kullanmnn vücutta olabilecek zararlarn anlatan Doç. Dr. ule Güngör, ürünlerin mutlaka test edilmesi gerektiini söyledi. Güngör, Sahte olan her ürün parfüm de olsa krem de olsa test edilmemi oluyorlar. Sonuçta insan derisine deen her ürünün belli standartlarda olmas lazm. Önceden çallmas ve kanserojen olmadnn, alerjik olmadnn gösterilmi olmas lazm. Sahte ürünler bu en önemli aamay atlyorlar. çinde ne olduu belli olmayan bir sürü kimyasal var. çeriini bilmiyoruz ve içeriini bilmediimiz bir eyi tenimize sürüyoruz. Tene sürmek basit bir ey gibi görünse de aslnda çok önemli. Hele ki bunu her gün her gün yapyorsak aslnda bilmediimiz bir ürünü devaml dolammza sokuyoruz. çünkü tene deen bir ürün yava yava sistemik dolama giriyor. Bunun hemen görülen yan etkileri de var. Onu hemen fark ediyorsak iimiz kolay aslnda. Hemen fark ediyoruz ciltte kzarma, yanma, kant tahri yapyorsa bu parfümdendir diyoruz ve o ürünü kullanmay brakyoruz. Ama buz dann bir de görünmeyen ksm var dedi.

KANSERDEN KÖRLÜE KADAR ZARARLARI OLABLR

Düzenli sahte parfüm kullanmnn vücutta birçok organa zarar verdiini söyleyen Doç. Dr. Güngör, Kii fark etmeden bu kanserojen ürünü yava yava kanna geçiriyor. Bu kanserojen madde kan hücrelerine gidiyor, karaciere gidiyor, böbree gidiyor, idrarla mesaneden atlyor. Bu organlarn hepsine zarar olabilir. Yani sadece cildimize zarar yok bunun. Kan kanseri yapabilir, mesane kanseri yapabilir. Karacierimize toksit etkileri olabilir. Kullanlan parfümün içinde metil alkol varsa ki metil alkol sanayide kullanlan, insanlar için kullanlmamas gereken bir ürün, biz bunu koklarsak burundan yine sistemik dolama geçebilir körlüe kadar varabilir eklinde konutu.

SAHTE PARFÜM SADECE CLT HASTALIKLARINA YOL AçMIYOR

Sahte parfümün sadece cilt hastalklarna yol açmayacann altn çizen Doç. Dr. ule Güngör, Güvenilir yerden alalm. Bunun dnda tortu var m içinde rengi çok koyu mu, ar youn esans m var bunlara dikkat edelim. Onun dnda gereinden ucuz üründe bizde bir üphe uyandrmal. Sahte parfüm sadece cilt hastalklarna yol açmyor. En büyük yanlg bu. Cilt hastalklarndan kan hastalklarna kadar, mesane kanserine kadar her türlü kanserojen hastala yol açabilir çünkü kullandmz ürün sinsi sinsi her gün dolammza geçerek bir sürü organmz etkileyebilir diye konutu.

UCUZ OLDUU çN SAHTESN KULLANIYORUM

Ucuz olduu için sahte parfüm kullandn söyleyen Emine Görücü, Ben sadece kokusuna dikkat ediyorum. Sahte olup olmadna pek dikkat etmiyorum maalesef. Bu konuda zaten toplum olarak çok bilinçsiz bir ekilde parfüm kullanyoruz. Genelde ucuz parfüm alyorum. çok zararl evet ama toplum olarak çok bilinçsiziz. Maalesef kullanmaya devam edeceim parfüm vazgeçilmezim. Ucuz olduu için alyorum orijinali pahal geliyor dedi.

Ayegül Aydn ise, Piyasada çok fazla sahte parfüm olmas, parfüm kullanmmz azaltt. Ters yönde etkiledi. Ben zaten kimyasallarndan dolay vücuda da zarar verdiini düünüyorum. çünkü kokular beyni direkt etkiliyor. Ben o yüzden sahte parfüm asla kullanmyorum. Orijinal parfümü de alacak durumum yok diye konutu.

Ana Sayfaya Git