Ümmet sesini yükseltmeli

İslam'a düşmanlık yapan Batı'ya ve Macron'a sert tepki gösteren vatandaşlar, Cumhurbaşkanın "boykot" çağrısına tam destek verirken, "ümmet olmanın şiariyle sesimizin daha bir gür çıkması" gerektiğini belirtip birlik çağrısında bulundu.

Haberler 27.10.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatandalar Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammede(S.A.V) hakaret eden karikatürlerden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Fransa Cumhurbakan Macronun slama yönelik dümanca saldrlarn sert bir dille knarken, Cumhurbakan Erdoann Fransz mallarnn boykot edilmesi yönündeki çarsna tam destek verdi.

Macronun, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammede (Salallahu Aleyhi Vesellem) hakaret içeren sözde Charlie Hebdo dergisindeki karikatürleri devlet binasna yanstmasna tepki gösteren vatandalar, slam ülkelerinin Fransa ile bütün ticari ilikilerini kesmesi gerektiini vurguladlar. Peygambere saldran hiç kimsenin iflah olmadn söyleyen vatandalar, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Fransz mallarna yönelik boykot çarsna destek vererek, Fransann bir bütün olarak boykot edilmesi gerektiini bildirdi.

SÖZ KONUSU PEYGAMBERMZ SE CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ

Peygamberimize hakaretin slama apaçk dümanlk olduunu söyleyen Ahmet ener, Televizyonlardan gördüümüz kadaryla Fransa Cumhurbakan Macronun Peygamberimize hakaret içerikli karikatürlere sahip çkt ve bunu devlet binalarna astrdn örendik. Söz konusu Peygamberimiz ise biz ona canmz bile vermeye hazrz. Fransa devlet binalarna ve okullarna bu pankartlar asarak neyi amaçlyor? Bu apaçk bir slam dümanldr. Bunun baka bir izah da yoktur. Bu durumu lanetliyoruz. fadelerini kulland.

Hç KMSE SLAMA VE PEYGAMBERE DÜMANLIK EDEREK FLAH OLMAMITIR

slama dümanlk edenlerin her iki dünyada da karln alacan vurgulayan Mehmet Salih Altu ise unlar söyledi:

Fransa Cumhurbakan Macron slama ve Peygamberimiz Salallahu Aleyhi Veselleme yaplan hakarete sahip çkmtr. Charlie Hebdo dergisindeki Peygamberimize hakaret içerikli fotoraflar devlet binalarna astrmasn iddetle knyor ve lanetliyoruz. Allah Tel bu ii yapanlara lanet etsin. Hiç kimse slama ve Peygambere dümanlk ederek iflah olmamtr. Böyleleri bu dünyada da öbür dünyada da gereken cezalar alacaklarndan üphemiz yoktur.

BÜTÜN TCAR LKLER DURDURULMALI

Peygambere yaplan hakaretin bütün Müslümanlara yapldn söyleyen Altu, Dünyadaki bütün slam ülkelerindeki liderler bu durum karsnda ciddi tedbirler almal ve ciddi bir karlk vermeliler ki bir daha böyle bir giriimde bulunulmasn. Müslüman ülkelerinin de bu süreçte elçiliklerini karlkl fes edip bütün ticari ve ikili ilikilerini onlar kendilerini düzeltene kadar kesmeleri gerekiyor. dedi.

FRANSA MALLARI BOYKOT EDLMEL

Hakarete kar sert bir dille tepkinin ortaya konmas gerektiini belirten Mücahit çoban da unlar söyledi:

Fransa Cumhurbakan Macronun Peygamberimiz Hazreti Muhammede (Salallahu Aleyhi Vesellem) yaplan hakaret içerikli pankartlar bütün Müslüman devletler ve halk olarak kabul etmeyerek sert bir ekilde tepkimizi dile getirmemiz gerekir. Bu duruma kar tepkimizi sert bir dille getirmeye çalacaz. Müslüman devletler ve halk olarak Fransa mallarn boykot edip almamamz gerekir. Fransaya yaplacak en iyi boykot laikliklerini iade etmektir.

BÜTÜN DÜNYA FRANSAYA SIRTINI DÖNEREK DILAMASI GEREKR

Macronun okul binalarna Peygamberimize yaplan hakaret içerikli pankartlar asmasnn aalk bir durum olduunu söyleyen Musa Sabr Akdoan, slama ve Peygamberimize bu yaplan hakareti kabul etmiyoruz. Cumhurbakanln yapamayan Macronu nasl seçmiler onu da anlamadm, çünkü onda o vasf yok. Charlie Hebdo dergisine de sahip çkmas büyük bir yanltr. Bütün dünya Fransaya srtn dönerek dlamas gerekir. diye konutu.

Mehmet Dart ise Peygamberimize yaplan hakareti kesinlikle kabul etmediklerini belirterek öyle konutu: Herkesin birbirinin dinine sayg göstermesi gerekir. Fransa, Almanya ve Avrupann neresi olursa olsun Peygamberimize yaplan hakareti asla kabul etmiyor ve iddetle knyorum. Allah bu harekette bulunanlara akl fikir versin.

PEYGAMBERMZN SM çN DAH ÖLMEYE HAZIRIZ

Fransann bu tutumunu kabul etmenin mümkün olmadn belirten aban Ayhan, Deil Franszlar hiçbir kefere bizim Peygamberimize hakaret edecek ne bir gücü, ne kudretleri vardr, ne de kabulleniriz. Biz Peygamberimizin ismi için dahi ölmeye hazrz. Buradan Avrupay uyaryorum. slam dümanln braksnlar. slam dümanlyla hiçbir yere varamazlar. dedi.

MÜSLÜMANLARA DÜMAN VE SLAMYET BTRMEYE çALIIYORLAR

nsanlarn dinlere kar sayg göstermesi gerektiini vurgulayan Ayhan, Zaten yaplan zulümleri görüyoruz. Filistin, Suriye, Lübnan ve Irak gibi hep slam ülkelerine dümanlyla geliiyorlar. Avrupallar slam ülkelerine ferahlk ve huzur getirmiyorlar. Tam aksine Müslümanlara düman ve slamiyeti bitirmeye çalyorlar. Macronu deil Cumhurbakan onu hiçbir ey saymyorum. Peygamberimiz Hazreti Muhammed için milyonlar ölmeye hazrdr. Buradan Fransa ve Avrupay uyaryoruz. Biz nasl onlarn dinlerine sayglysak onlarnda bizim dinimize saygl olacaklar. diye konutu.

MÜSLÜMAN OLARAK SUSKUN DURMAMALI TOPYEKN AYAKLANMAMIZ GEREKR

Bir dier vatanda Ahmet Kaym ise unlar kaydetti: Fransaya tepkilerimiz çok yüksek sesle olmas lazm. Macronun yapmak istedii slama kar bir harekettir. Müslüman olarak suskun durmamal topyekn ayaklanmamz gerekir. Biz suskun kaldkça onlar daha da ileri giderler. Peygamberimize yaplan hakareti asla kabul etmiyoruz. Bir an önce her kesimin elinden geldiince tepkisini vermesi gerekmektedir.

FRANSA MALLARINI BOYKOT ETMELYZ

Fransaya ekonomik ambargo uygulanmas gerektiine dikkat çeken Süleyman Ayhan, Dedeleri slamn nurunu söndüremedi, kendisi mi söndürecek? steseler de istemeseler de Allah Azze ve Celle nurunu tamamlayacaktr. Kurtulu slamdadr. Fransaya yaplacak en iyi ey ekonomik ambargodur. Fransa mallarna boykot etmeliyiz. çünkü Avrupa bundan anlar. Sanayilerini çökerttik mi bitterler. Onlarn da sanayileri tamamen Arap petrolüne dayanyor. Araplar bir uyansa ne Amerika ne Avrupa kalr. Avrupada ümmet bilinci yükseldiinden bunu engellemeye çalyorlar. Müslümanlar parçalamaya çalyorlar ama Allahn izniyle birleeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git