Umuda yolculukları

Düzensiz göçmenlerin umut yolculuğu Diyarbakır’da son buldu

Haberler 21.10.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afganistandan yasa d yollarla Türkiyeye gelen düzensiz göçmenlerin umut yolculuu Diyarbakrda son buldu. çeitli yollarla kentte gelen göçmenler, baka kentlere gitmek için otogarda bekliyor.

Sava, isizlik ve yokluktan dolay umut yolculuuna çkp Diyarbakra gelen düzensiz göçmenler, uzun süredir kentte bekliyor. Afganistan, Pakistan, ran gibi farkl ülkelerden yasa d yollarla Türkiyeye gelen düzensiz göçmenler, cami, park ve ehirleraras otogarda hayatta kalmaya çalyor. Yalar 15 ila 40 arasnda deien düzensiz göçmenler, Diyarbakrda umduklarn farkl kentlere doru yola çkmak istedi. ahsi eyalar hrszlar tarafndan çalnan göçmenler, otobüs firmalarnn kendilerini almamas nedeni ile ortada kald.

PARA TOPLAYIP MEMLEKETMZE GDECEZ

Afgan göçmen Enanillah erifi, kaçak yollarla Afganistandan rana oradan da Türkiyeye geldiklerini söyledi. Baka arkadalarnn olduunu, 5 kiilik bir grupla Diyarbakra geldiini belirten erifi, çalmaya geldik, yürüye yürüye. Arabalarda almyordu, yemek falanda yoktu. 15 gün boyunca yürüyerek geldik. Paramz, telefonlarmz da hrszlar çald. Ben 39 yandaym, 8 çocuum var. Oradan buraya çalmak için geldim. Para toplayp ondan sonra memleketimize gideceiz. Otobüsler bizi götürmüyor, bizde burada yatyoruz. 300den fazla, Afganistan ve Pakistanl var dedi.

Ana Sayfaya Git