Umuma açık mekan yasak

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri" konulu genelge gönderdi

Haberler 16.09.2020 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, ana faaliyeti gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane ve gece kulübü olup ruhsatna tali faaliyet ileten i yerlerinin çalmasna müsaade edilmeyeceini bildirdi.

çileri Bakanl, yeni tip koronavirüs (Kovid 19) salgn süresince kapal olmas gereken gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulüplerinin ruhsatlarn kafe, restoran, lokanta vb. olarak deitirerek eski faaliyetlerine devam etmesi üzerine harekete geçti.

Bakanlk 81 il valiliine umuma açk istirahat ve elence yerleri konulu genelge gönderdi.

Genelgede, Kovid-19 salgn kapsamnda faaliyetleri geçici süreliine durdurulan ve halihazrda kapal olmas gereken baz gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulüplerinin belediye veya il özel idaresine bavurarak faaliyet konularn deitirdikleri ya da mevcut ruhsatlarna tali faaliyet alan ileterek eski faaliyetlerine devam ettiklerinin anlald belirtildi.

Genelgede, bu kapsamda ana faaliyet konusunu kafe, restoran, lokanta gibi faaliyet göstermeleri durumunda Yeri Açma ve çalma Ruhsatlarna likin Yönetmelik çerçevesinde eski ruhsatn iptal edilip yeniden ruhsatlandrma ilemi yaplmas gerektii kaydedildi.

Valiler ve kaymakamlar tarafndan, 15 Mart tarihi itibaryla faaliyet konusu gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olup belediye ve il özel idarelerine müracaat eden, bu tarihten sonraki eski ruhsatn iptal ederek yeniden ruhsat almak suretiyle ana faaliyet konusunu deitiren ya da ruhsatna tali faaliyet konusu ekleyen i yerlerine ait listelerinin belediyelerden ve il özel idarelerinden alnaca belirtildi

Genelgede, denetim faaliyetlerinin younlatrlaca bildirildi.

Bu denetimlerde faaliyet konusunu deitirerek salgnla mücadele kapsamnda alnan tedbirleri devre d brakacak ekilde eski faaliyetine devam ettii tespit edilen iletmelerin, ilgili genelgeler çerçevesinde derhal kapatlaca ve Yeri Açma ve çalma Ruhsatlarna likin Yönetmeliin ilgili maddesi çerçevesinde ayrca ilem yaplaca kaydedildi.

Ana faaliyeti gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulübü olup ruhsatna tali faaliyet ileten i yerlerinin çalmasna müsaade edilmeyecei kaydedilen genelgede vali ve kaymakamlarca gerekli kararlarn Umumi Hfzsshha Kanununun ilgili maddeleri uyarnca ivedilikle alnaca belirtildi.

Uygulamada herhangi bir aksakla meydan verilmemesi ve maduriyete neden olunmamas istenen genelgede, alnan kararlara uymayanlara Umumi Hfzsshha Kanununun ilgili maddeleri gereince idari ilem tesis edilecei ve konusu suç tekil eden davranlara ilikin Türk Ceza Kanununun 195inci maddesi kapsamnda gerekli adli ilemlerin balatlaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git