Umutlarını Kesmiş Değiller!

Siirt'in Şirvan ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen heyelanın ardından toprak altında kalan işçiler için endişeli bekleyişini sürdüren aileler, yakınlarından iyi bir haber alabilmenin umudunu taşıyor

Haberler 26.11.2016 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin irvan ilçesindeki özel maden ocanda meydana gelen heyelanda yaknlar toprak altnda kalan aileler, iyi bir haber almak ümidiyle bekleyilerini sürdürüyor.

Maden köyündeki maden oca sahasnda 17 Kasm gecesi yaanan heyelann ardndan bölgede Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakr, Van ve Erzurumdan sevk edilen AFAD ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Türk Kzlay çalanlar ve Jandarma ekiplerinin katlmyla balatlan arama kurtarma çalmalar sürüyor.

Toprak altnda kalan 16 içiden 8inin cenazesinin çkarld çalmalar, 8 içi için de halen devam ediyor.

Cesedi çkartlan içilerin aileleri taziyeleri kabul ediyor. Hala toprak altnda bulunanlarn aileleri ise arama kurtarma çalmalarnn yapld bölgede souk hava nedeniyle AFAD tarafndan kurulan çadrda yaknlarndan gelecek haberi bekliyor.

Kimi yayor ümidi ile kimi de cenazesini teslim almak için bölgeden bir an olsun ayrlmayan aileler bu zor günlerinde devletin desteinden memnuniyet duyduklarn ifade ediyor.

Bir umuttur, belki yayordur

Toprak altndaki kamyon oförü Mahmut Batumakn (28) amcas Nizamettin Batumak, AA muhabirine yapt açklamada, heyelan olduu haberini duyar duymaz maden sahasna gittiklerini söyledi.

Batumak, yeeninin evli ve en büyüü 7 yanda 3 çocuk babas olduunu ifade ederek Herkes gibi ekmeini kazanmak için çalmak istiyordu ve çok azimliydi. stanbulda çalyordu ama evli olduu için geçim sknts çektiinden buraya geldi. Yeenim çalt iteki zorluklar bir ay önce babas ile paylam. Bölge gerçekten risklidir. dedi.

Bir umuttur, belki yayordur. diyen Batumak, kadere inandklarn vurgulad.

Devlet yetkilileri dnda kimseye inanmyoruz

Umutla beklemeyi sürdürdüklerine iaret eden Batumak, Allahtan arama kurtarma ekiplerine güç vermesini dilediklerini aktard. Batumak, öyle konutu:

Allah devletimize de zeval vermesin. Devletimizden çok memnunuz. Hakikaten böyle bir hizmet yok. Bakanmz geldi acmz paylat kendisi. Kamuoyunda yaanan faciaya ilikin çeitli söylentiler var ama devlet yetkililerinin dnda kimseye kulak asmyoruz. hmal varsa gereinin mutlaka yaplacana inanyoruz.

Belki eceli gelmemi, ölmemitir

Aclarnn büyük olduunu belirten Batumak, cierlerinin yandn anlatt.

Batumak, Cenab- Allah, Hiçbir zaman umudunuzu kesmeyin benden diyor. Gölcük depreminde de 13 gün sonra toprak altndan sa çkan insanlar gördük. Belki de eceli gelmemi, ölmemitir. Buradan hiç ayrlmyoruz. Her türlü hizmet had safhada. Devletin efkatine snmz. Allah raz olsun, hem maddi hem de manevi olarak hiçbir ikayetimiz yok. Tek derdimiz bunlarn bir an evvel çkartlmas. ifadelerini kulland.

Sa olarak ya da cenazesine bir an önce kavumak istiyoruz

Toprak altndaki içilerden 24 yandaki Kerem Aratn amcas Zahir Arat, yeeninin bir yldr ekskavatör operatörü olarak görev yaptna iaret etti.

Yeeninin 3 yldr bu irkette çaltn, bir yllk evli ve bir çocuk babas olduunu dile getiren Arat, unlar söyledi:

Yeenim çalt iin güçlüünü sk sk bize anlatrd. çaltmz yerde çatlak var tehlikesi var dedi. Ona, Gitme dedim ama, Benim çocuum var, çalmaya mecburum dedi. Bize burada çatlak olduunu söyledii gün olay meydana geldi. Babas ile ailesini geçindiriyordu. Duygusal, fidan gibi bir gençti. Sa olarak ya da cenazesine bir an önce kavumak istiyoruz.

Arat, olunun toprak altnda kaldn örenen babasnn rahatszlandn kaydetti.

Ana Sayfaya Git