UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Süphi Yerlihindi'nin dükkanını soydular

Mardin'de UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödüllü telkari ustası Suphi Yerlihindi'nin dükkanına giren kişi ya da kişiler, 20 yıl boyunca el emeği göz nuru dökerek işlediği yaklaşık 7 kilo gümüşü çaldı. 77 yaşındaki Yerlihindi "Ben yaşayan insan hazinesiyim. Bu bana yapılır mı? Çaldığınız gümüşün derdinde değilim ama siz benim 20 yıllık el emeğimi çaldınız" dedi.

Haberler 27.09.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin en önemli telkari ustalarndan UNESCO Yaayan nsan Hazinesi ödüllü Suphi Yerlihindinin Sanat Sokandaki gümü dükkan önceki gün soyuldu. 20 yldr iledii gümülerin tamamnn çalndn söyleyen Yerlihindi Mardin polisi u an bir ip ucu aryor. Onlar mutlaka bulacaktr dedi.

EMEM, CANIM, SALIIM GTT

Hrszlarn mutlaka yakalanacan ifade eden Yerlihindi, unlar söyledi:

Raflardaki gümülerimi hrszlar çald, 5 gram gümü brakmadlar. Emeim gitti, canm gitti, salm gitti. 65 seneden beri bu iteyim. Hem telkarinin gümüünü yaptm hem de altnn yapp Anadoluya sattm. Bizim yukarda bir bakkal var. Fabrikadan ekmek almaya gitmi, bakm ki cam krk. Hemen eime telefon açt. Dedi ki, dükkannz soyuldu. Eim, apar topar geldi sonra bana haber verdi. Polise haber verdik, aradlar, taradlar. Hala aratryorlar. Bir parmak izi veya baka bir ipucu aryorlar. nallah bulurlar. Yaayan insan hazinesiyim. 77 yandaym. Bu yata beni üzmeye haklar var m? Benim emeimi çaldlar. Hayatm çaldlar. Yeter artk, artk ne yapacam ardm. Bu raflarda el ii gümülerim vard. Gördüünüz gibi raflarm bombo, ne yapacam ardm. Yeter, Allah için yeter. Bir de gümü önemli deil, vermi olduum emei çaldlar. Gümü önemli deil, gümü iyi kötü borçla harçla alnr. Ama emeimi çaldlar. 20 ylk emeimi bir gecede çaldlar. 20 sene kt kanat geçindim, bir gecede çaldlar. Mardin polisi bir ipucu bulursa devam gelir. Bunun aça çkartlmasn bekliyorum.

ÖDÜLÜNÜ ERDOAN VERD

UNESCO tarafndan 2003 ylnda kabul edilen, Türkiyenin de 2006 ylnda taraf olduu Somut Olmayan Kültürel Mirasn Korunmas Sözlemesi kapsamnda 2020 ylnda da Yaayan nsan Hazinesi seçilen Mardinli 65 yllk telkari ustas Suphi Yerlihindi, ödülünü Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoandan ald.

Ana Sayfaya Git