Üniversite arkadaşı; kardeşini övüyordu

Diyarbakır'da, eski sevgilisinin azmettirmesiyle kardeşi Mustafa Aslan (21) tarafından öldürülen Melek Aslan'ın (24) üniversiteden arkadaşı B.A., Demirören Haber Ajansı'na (DHA) konuştu. B.A., Melek'in, kendisini öldüren kardeşi Mustafa'yı çok sevdiğini belirterek, "Melek, kardeşini çok seviyordu. Yere göğe sığdıramıyordu. Hep ondan söz ederdi. Hatta İzmir'e ya da Muğla'ya yerleştikten sonra Mustafa'yı da yanına alınacağını söylemişti. O kardeşi öldürdü onu" dedi.

Haberler 24.10.2020 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kardei tarafndan öldürülen Melek Aslann Dicle Üniversitesi Matematik Öretmenlii bölümünde okuduu srada ayn yurtta kalan arkada B.A. (27), DHAya konutu. Dicle Üniversitesi Almanca Bölümü 4üncü snf örencisi B.A., Melek ile olaydan 4 gün önce görütüünü söyledi. 4 yl boyunca Melek ile ayn yurtta kaldn anlatan B.A., Odalarmz bitiikti. Akamlar beraber merdivenlerde sohbet ederdik. Kantinde beraber yemek yerdik. Gündüz ikimiz de okuldaydk ama her akam buluurduk. Melek, çada ve özgürdü. Bazen yurtta kzlar da derdi; çok iyi ailesi var herhalde. Ama ailesinin bu kadar tutucu olduunu anlatmazd Melek. Üstü kapal bir ekilde bir eyler anlatrd o kadar dedi.

SEVGLSNDEN KURTULMAYA çALIIYORDU

B.A., Melekin eski sevgilisinden kurtulmaya çaltn ifade ederek, Ben uzun zamandr hayatnda olduunu biliyorum bu adamn. Melek onun korkusundan sosyal medya hesaplarn hiç kullanmyordu. Sürekli numara deitiriyordu. 2-3 ayda bir Ben Melek bu benim yeni numaram diye mesaj gelirdi. Son numarasn bilmiyorum. Ondan kurtulmaya çalyordu artk. Korkuyordu. Her ayrldnda Diyarbakra gelirim seni öldürürüm, ya da seni rezil ederim diyordu. çünkü Melekin arkadalarn tanyordu. Korkuyordu ondan aslnda, korktuu için ayrlamyordu. Yoksa son zamanlarda bir sevgi ve sayg kalmamt. En son öldürülmeden 4 gün önce karlatk, benim çok acelem vard. Bir gün bir yerde oturup bir çay içmek için sözletik. Bana Naslsn, nasl gidiyor, mezun oldun mu? diye sorular sordu. Güldük. Daha mezun olamadm için akalamt benimle dedi.

MATEMATK DERS VERYOR, OYUNCULUK ÖRENYORDU

Melekin çok aktif olduunu anlatan B.A. Bir gün görümek üzere sözleip, ayrldk. Zaten 4 gün sonra öldürüldü. Örencilere özel matematik dersi veriyordu. Onun dnda oyunculuk dersi alyordu. Bir yandan da dans kurslarna gidiyordu. çok aktifti diye konutu.

BR ADAM SLAH SIKIYORDU, NEREYE OLDUUNA BAKMADAN KAçTIM

Olay günü kendisinin de Sanat Sokanda oturduunu ve silah seslerini duyduunu anlatan B.A., öldürülen kiinin Melek olduunu daha sonra örendiini söyledi. B.A., öyle konutu:

O srada kafeteryada oturuyordum. Bir adam gördüm, silah skmaya balad. Nereye sktna bakmadan kaçtm. Ondan sonra çlk, kyamet, Bir kadn öldürüldü diye baryorlard. Kadn cinayetlerinden çok etkilenen birisiyim. Melek olduunu bilmeden oturdum, aladm. Akam oldu, hala durup durup alyorum. Burnumun dibinde bir kadn öldürüldü ve ben saklandm hiçbir ey yapamadm. Gece sosyal medyaya girdim Melekin fotorafn gördüm, daha kötü oldum. Benim arkadam 100 metre ilerimde öldürüldü ve ben bilseydim Melek olduunu en azndan son nefesinde elini tutardm. Melek kitap okuyormu. Vurulmadan önce Melek olduunu örendikten sonra üzüldüm. Melek kardeini çok seviyordu. Yere göe sdramyordu. Hep anlatyordu. Hatta zmire ya da Mulaya yerletikten sonra Mustafay da yanna alnacan söylemiti.

BTMEK BLMEYEN BR ENERJS VARDI

B.A., Melekin matematik öretmeni mezunu olmasna ramen bu meslei yapmak istemediini belirterek, Matematik öretmenliini okudu ama matematik öretmenlii yapmak istemiyordu. çok skc geliyordu ona. çünkü Melekin bitmek bilmeyen bir enerjisi vard. Dans kursuna gidiyordu. lerde dans öretmeni olacam diyordu. Açllarda ya da doum günlerinde palyaçoluk yapyordu. Elenmek için yapyordu onu. çok hayali vard. Oyuncu olmay çok istiyordu mesela ama olmad diye konutu.

Ana Sayfaya Git