Üniversitelilerden "moral stajı"

Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri, staj yaptıkları hastanenin diyaliz ünitesinde tedavi gören hastalarla yakından ilgilenerek, morallerini yüksek tutmaya çalışıyor.

Haberler 17.08.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlis Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi Doktoru Nursi Ekici, örencilerin geldii günden bu yana hastalarn duygusal ve psikolojik tedavilerinde olumlu dönüler aldklarn söyledi.

Haftann 3 günü, günde dörder saat diyalize giren hastalarn bu süreçte yprandn belirten Ekici, Hastalarmz, yaknlar içeri giremedii için 4 saat boyunca yalnz olarak makineye bal kalyor. Stajyer örencilerimiz de bu hastalarmzla görüerek hem can skntlarn gideriyor hem de daha keyifli zaman geçirmelerini salyor. Hastalarmz da bu durumdan memnun. Yalnz kalmak yerine örencilerimizle sohbet ediyor ve daha iyi zaman geçiriyorlar. Bu onlarna moralinin yüksek olmasna da katk sunuyor. diye konutu.

- Tedavilerine adapte olmalarn salyor

Bitlis Devlet Hastanesi Hasta Haklar Birimi Sorumlusu ve Sosyal Hizmet Uzman Musa Klç ise tbbi sosyal hizmet biriminde 8 stajyer örencinin bulunduunu, bu örencilerin tedavi sürecinde hastalara destek olduunu dile getirdi.

Diyaliz ünitesinde yatan hastalarn psiko sosyal destee de ihtiyaçlarnn olduunu vurgulayan Klç, öyle konutu:

Bu hastalarmz diyalize bal yayor. Tedavi sürecinde sklmamalarn, en azndan tedavilerinin yannda psiko-sosyal destek alabilmelerini salamaya çalyoruz. Örencilerimiz burada olduklar sürede hastalarmzla yakndan ilgileniyor. Onlarla sürekli görüerek morallerini yüksek tutarak, tedaviye adapte olmalarn salyor. Bu emeklerinden dolay kendilerine teekkür ediyorum. Örencilerimizin staj yaknda bitecek. Hastalarmz onlar gidecek diye çok üzgün ama elimizden geldii kadar onlarla ilgileneceiz.

- Onlar mutlu olunca biz de seviniyoruz

Stajyer örencilerden Deniz Güzel de diyaliz hastalarnn yanna giderek onlarla sohbet ettiini anlatt.

Hastalarn daha iyi vakit geçirmelerini salamaya çaltn dile getiren Güzel, Burada iyi vakit geçirmeleri ve morallerinin yüksek olmas için hep yanlarna geliyorum. Bir ikayetleri olursa dinliyoruz. Burada yalnzlar ama onlarla sohbet ettiimizde çok eleniyorlar. Onlar mutlu olunca biz de seviniyoruz çünkü 4 saat boyunca hiç kmldamadan makineye bal kalmak gerçekten çok zor. Staj bitene kadar hastalarla ilgilenmeye devam edeceiz. ifadesini kulland.

- Onlar görmek bile bize moral oluyor

Hastalardan Dursun Önder de örencilerin ve hastane çalanlarnn kendileriyle yakndan ilgilendiklerini belirterek, Günde 4 saat boyunca buradaym. Burada zaman geçmiyor ama örenciler geldiinde tüm hastalarn keyfi yerine geliyor. Ellerinden geldikçe bize moral vermeye çalyorlar. Onlar görmek bile bize moral oluyor. Hepsine çok teekkür ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git