Unutma- unutturma!

Diyarbakır'da "15 Temmuz'u Unutma, Unutturma" konulu konferans düzenlendi

Haberler 22.11.2021 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz Demokrasi ehitleri Derneince, Diyarbakrn Ergani ilçesinde 15 Temmuzu Unutma, Unutturma konulu konferans düzenlendi.

çileri Bakanl Sivil Toplum ile likiler Genel Müdürlüünce desteklenen proje kapsamnda Ergani Halk Eitim Merkezi konferans salonunda gerçekletirilen konferansta FETÖnün hain darbe giriimi gecesi yaananlar anlatld.

Konferansa, Cumhurbakan Badanman Ayhan Oan, darbe giriimi srasnda yaralanarak gazi olan ehit Yaknlar ve Gaziler Federasyonu Bakan Levent Yücel, darbe giriiminde yaralanan Polis Bamüfettii Asm Bulat konumac olarak katld.

Konferans öncesinde konuma yapan 15 Temmuz Demokrasi ehitleri Dernei Bakan Bedri çoban, bir sivil toplum kuruluunun asli görevi olan halk bilinçlendirmek adna sahada sürekli faaliyet ve çalmalar yaptklarn söyledi.

O GECE UNUTULMAZ

Vatann seven yeni nesillerin geçmiini bilmesini istediklerini dile getiren çoban, Geçmiimizi unutturmayalm gelecee beraber güvenle yürüyelim istiyoruz. Bu vesileyle bugün bizleri yalnz brakmayan ve destekleyen bata Cumhurbakanmza ve çileri Bakanmza teekkürlerimizi sunuyoruz. dedi.

Konferansta konuan Cumhurbakan Badanman Ogan da, Türkiyenin en güçlü dönemini yaadn ifade ederek, bir o kadar da meakkatli bir dönemden geçildiini aktard.

Ogan, Geleceimiz olan çocuklarmza çok güzel bir vatan brakmak için hep beraber çalyoruz. diye konutu.

ehit Yaknlar ve Gaziler Federasyonu Bakan Yücel ise, çok ac çektik, çok mücadele ettik ama devletimizi, çocuklarmzn geleceini hainlere, alçaklara brakmadk. ifadesini kulland.

Polis Bamüfettii Bulat, Terörün her türlüsünü bu devlet yok edip çocuklarmza çok daha güzel bir gelecek brakacak. Bizler de kanmzn son damlasna kadar bu mücadeleyi vereceiz. Her ey çocuklarmz için. eklinde konutu.

Konferansa, Ergani Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ahmet Karaaslan, lçe Emniyet Müdürü Mustafa lek, lçe Jandarma Komutan Binba Ümit Tahta, kurumlar ve siyasi partilerin temsilcileri ile örenciler katld.

Ana Sayfaya Git