Üst mahkeme de pet şişeyi silah saydı

Diyarbakır'da, İbrahim Kaçan'a 18 yaşındaki oğlunu pet şişe, kızını ise yumruk ile yaralama suçundan verilen 15 aylık hapis cezası Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı. Mahkeme kararında, yerel mahkemen kararında usül veya esasa ilişkin hukuka aykırılık bulunmadığını, kanıt veya işlemlerde eksiklik olmadığını, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğunu bildirerek istinaf başvurusunu reddetti. Kaçan'ın avukatı Ferhat Kılınç, davayı önce AYM'ye, sonuç alamazlar ise AİHM'e taşıyacaklarını söyledi.

Haberler 06.10.2017 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda geçtiimiz yl oluna pet ie att gerekçesiyle ceza alan babann, üt mahkemeye yapt itiraz reddedildi. Oluna att pet ie silah aylan baba, konuyu önce Anayasa Mahkemesine, buradan da sonuç alamazsa Avrupa nsan Haklar Mahkemesine (AHM) tayacak.

Diyarbakrl 4 çocuk babas brahim Kaçan, Sur ilçesinde çkan olaylardan çocuklarn korumak için ilçeden göç etmek zorunda kald. Evini Balar ilçesine tayan brahim Kaçan, akam saatlerinde eini arayarak çocuklarn sormu, olunun evde olmadn örenen baba, telefonla arad oluna eve gelmesini istemi, daha sonra tartt oluna pet ie frlatmt. Daha sonra Umutun ikayeti üzerine dava açlan Kaçan, oluna att pet ienin silah saylmas nedeni ile 9 ay hapis cezasna çarptrlmt. Konuya itiraz eden Kaçann avukat, geçtiimiz gün çkan kararn ardndan ikinci kez ok yaad. Üst mahkeme yaplan itiraz reddedilerek, pet iesinin silah saylmas gerekçeli karara da girdi. leri neden ile Almanyada bulunan baba Kaçan, Türkiyeye gelir gelmez tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

STNAF MAHKEMESNN VERD KARAR BZCE HUKUKA UYGUN DEL

Kaçann avukat Ferhat Klnç, stinaf Mahkemesinden beklentilerinin, cezann kaldrlmas yönünde olduunu söyledi. Klnç, çünkü müvekkilimiz bandan beri haksz bir yarglamaya tabi tutulmu. Yani aile içerisinde bir babann çocuuna yönelik makul saylabilecek bir tepkiyi, çocuklar farkl bir ekilde mahkemeye yanstarak onu bu dosyada kasten yaralama suçlamasyla kar karya getirdiler. Bizim mahkemeden ilk aamada beklentimiz atl suçlamalardan beraat etmesi yönündeydi ancak, mahkemeden bir okla kar karya kaldk. Ve Diyarbakr 4. Asliye Ceza Mahkemesinden müvekkilimize 15 ay gibi bir mahkumiyet hükmü ile karlatk. in tuhaf yan, bu mahkumiyet hükmü hiçbir indirim veya erteleme ya da paraya çevrilme taleplerimiz de reddedildi. Bu yönüyle bizim stinaf Mahkemesinden beklentimiz bu dosyann bozulmas yönündeydi ancak, geçen ay itibariyle stinaf Mahkemesi bu kararn onad. Bu karar haksz ve hukuka aykr bir karar, yani bu bozma daha dorusu talebimizin reddine yönelik vermi olduu karar bizce hukuka uygun deil dedi.

AYM VE AHME GEREKL BAVURULARI YAPACAIZ

Bandan beri bu yarglamann müvekkilinin aile birliine, çocuklaryla olan ilikisine bir müdahale olduunu ifade ettiklerini aktaran Klnç, öyle devam etti:

Bu konudaki deerlendirmemiz de halen geçerli çünkü verilen bu karar halen babayla çocuk arasnda, çocuuyla ilikisi arasnda bir noktada duruyor. Olumsuz bir noktada duruyor. Netice itibariyle baba da bu durumdan rahatsz olu da bu durumdan rahatsz. Biz bu nedenlerle yani bu karara kar gerek Anayasa Mahkemesine gerekse de Avrupa nsan Haklar Mahkemesine gerekli bavurularmz gerçekletireceiz. Bizim dava konusu olaymzn içerii esas deerlendirildiinde bir pet ienin silah saylmasnn mümkün olmad görülecektir. Bu yönüyle biz mahkemenin cezalandrma saikiyle hareket ettiini düünüyoruz. Esasen olayn asln gerçek maddi gerçein ortaya çkartlmas hususunda bir irade göstermediini düünüyoruz. Hukuk sadece yeni yasalardan ve normlardan ibaret deildir. Esas olan ey toplumun gelenek ve göreneklerinin de dikkate alnmasdr. u anda müvekkilimiz Almanyada ikamet ediyor. Bu cezann kesinlemi olmas nedeniyle Almanyadan Türkiyeye gelemeyecek, geldiinde tutuklanacak.

Ana Sayfaya Git