Uyuşturucu trafiğinde!

2019 verilerinin, bir önceki yılla kıyaslandığı 81 ilde eş zamanlı düzenlenen toplantılarda alınan ve alınacak tedbirler, metruk binaların tespiti, yıkımı ve ıslahına yönelik çalışmalar gözden geçirildi

Haberler 18.01.2020 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uyuturucuyla mücadelede mevcut durum ve uygulanacak tedbirler, 81 ilde valiler bakanlnda e zamanl düzenlenen uyuturucu ile mücadele toplantlarnda ele alnd.

çileri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, uyuturucu arznn engellenmesi ve uyuturucu kullananlarn rehabilitasyonuna yönelik kamu kurum ve kurulular, üniversiteler, sivil toplum kurulular ve dier paydalarn i birliiyle bamlln yaygnlamasn önlemek için çalmalar devam ediyor.

Uyuturucuyla topyekun mücadele kapsamnda 15 Ocakta ülke genelinde 35 bin 794 personelin katlmyla gerçekletirilen operasyonun ardndan 81 ilde dün e zamanl olarak valiler bakanlnda Uyuturucu ile Mücadele Toplants düzenlendi.

çileri Bakan Süleyman Soylunun talimatyla düzenlenen toplantlara belediye bakanlar, kaymakamlar, cumhuriyet basavcs, rektörler, il jandarma komutan, il emniyet müdürü, sahil güvenlik komutanl temsilcisi, il milli eitim müdürü, aile, çalma ve sosyal hizmetler il müdürü, il salk müdürü, çevre ve ehircilik il müdürü, tarm ve orman il müdürü, il kültür ve turizm müdürü, gençlik ve spor il müdürü, il müftüsü, Yeilay temsilcileri ve dier paydalarn temsilcileri katld.

- Tedbirler gözden geçirildi

l genelindeki uyuturucu arznn engellenmesine ilikin çalmalar ve mevcut durumun deerlendirildii toplantlarda 2019 verileri, bir önceki yln verileriyle kyasland, alnan ve alnacak tedbirler gözden geçirildi.

Toplantlarda metruk binalarn tespiti, ykm ve slahna yönelik çalmalar gözden geçirilerek yürütülen i ve ilemler deerlendirildi.

Uyuturucu kullanm ve sat konusunda riskli park ve rekreasyon alanlarna güvenlik kamera sistemleri kurulmasnn yan sra cadde, sokak, park ve rekreasyon alanlarnn yeterince aydnlatlmasna yönelik çalmalar masaya yatrld.

- Okullarla çevrelerinde alnan tedbirler

Öncelik derecesine göre belirlenen okullara güvenlik kameralar kurularak Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegrasyonunun salanmas, entegrasyonu salanamayan okullarda ise güvenlik kameralar kurulmasna ilikin son durum ele alnd.

Okul ve çevrelerinde güvenliin artrlmas amacyla okul irtibat görevlilerinin etkin çalmasna yönelik planlamalar yapld.

Özellikle okul ve çevrelerinde illegal yollardan sigara satlabilecek (tek dal) ve örencilerin de urak yeri olmas muhtemel kafe, oyun salonu ve internet kafe gibi yerlerin denetlenmesine yönelik çalmalar planland.

- STKlerle i birlii ve bilgilendirme faaliyetleri

Uyuturucuyla mücadele kapsamnda Yeilay bata olmak üzere sivil toplum kurulularyla i birlii ele alnd.

Uyuturucu maddeler konusunda okul yöneticileri, öretmenler, okul aile birlii üyeleri ile ailelere yönelik bilgilendirme faaliyetleri gözden geçirildi.

Uyuturucu ile mücadele toplantlar, 22 Ocakta ilçelerde kaymakamlar bakanlnda düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git